Ugrás a tartalomra

Tizenkét arany a Budafókának

2016. november 08. kedd
A Budafóka XXII SE harminchét fős úszócsapata megnyerte a VI. Matrica Kupa pontversenyét
Tizenkét arany a Budafókának

Megszületett az első őszi siker a Budafóka XXII SE számára: a 37 fős úszócsapat a VI. Matrica Kupa pontversenyének győzteseként utazott haza Százhalombattáról. A kerületi egyesület sportolói 12 arany-, 18 ezüst- és 13 bronzéremmel érkeztek meg a kétnapos nemzetközi úszóversenyről, és még az előkelő negyedik, ötödik és hatodik helyezésekből is begyűjtöttek félszázat.

A 4x50 méteres távon az edzők által összeállított négy vegyes váltó is remekelt. A legkisebbek – a 2007-es születésű Flórián Natália (hát), Potesz Csenge Réka (mell), Revuczky Anna (pillangó) és a 2008-as születésű Pálinkás Luca (gyors) – minden várakozást felülmúlva aranyérmet szereztek.

–  Nem számítottunk arra, hogy a lányok elsők lesznek, gondoltuk, talán dobogóra kerülnek, de úgy belelkesedtek, akkora időket úsztak, hogy végül egy utolsó nagy „csata” után megnyerték – mesélte az első helyezést elért női vegyes váltó edzője, Lukács Éva, aki hozzátette, hogy a váltó negyedik tagja, Natália Mann Gábornál úszik.

Elárulta, hogy másik csapatára, a 2006-os születésű lányokra is büszke. Ők ugyan „csak” az V. helyen úsztak célba, viszont a két évvel idősebbek között, és az nem kis dolog.
A férfiak mezőnyében is szép eredményt értek el a budafókás vegyes váltók. Horváth Tamás versenyzői, Zombori Gábor (2002), Bőhm Sebestyén (2001), Rácz Regő (2000) és Győri Csanád (2001) elsőként, nagy fölénnyel értek célba, míg a három évvel fiatalabb úszókból álló csapat, Revuczky Mátyás, Gulyás Szilveszter, Potesz Levente és Csorvási Dominik (edzőik Lukács Istvánné és Horváth Tamás) ezüstérmet szerzett a nemzetközi úszóversenyen.

(Tamás Angéla)