Ugrás a tartalomra

Tízezren is az elsők között - Videóval frissítve!

2020. október 30. péntek
A félmaratoni bajnokság megnyerése után most második lett Csere Gáspár
Tízezren is az elsők között - Videóval frissítve!

A koronavírus-járvány minden versenylehetőséget felértékel, ezzel magyarázható, hogy kerületünk büszkesége, Csere Gáspár elindult vasárnap este a 10 000 méter országos bajnokságán, és a második helyet szerezte meg. Azt megelőzően pedig megnyerte a WizzAir félmaratont, ami egyszersmind a 21 097,5 méteres táv országos bajnoksága is volt.

„Vasárnap este fél hétkor rajtoltunk a lemenő nap sugaraitól megvilágított pasaréti Vasas-pályán, ott vágtunk neki a huszonöt körnek – idézte fel a tízezer méteres futamot a BEAC hosszútávfutója.

– Azt tudni kell, hogy nekem az utcai futás a főprofilom, pályaversenyen hat éve nem indultam, de most olyan kevés a verseny a vírushelyzet miatt, hogy minden erőpróba felértékelődött, nem tudunk külföldre menni, meg kell becsülni ezeket a lehetőségeket. Most nagyon is beleillett a versenyprogramomba. Az időmmel, a 30 perc 13 másodperccel többé-kevésbé elégedett voltam, hat éve 30,11-et futottam, csak két másodperccel maradtam el az akkori időmtől. Tipikus taktikai verseny volt, jobbára Gazsi vállalta magára a vezetést, ami sokat kivett belőle, egy kicsit nehezményezte is, hogy a fiatalok nem vállalkoztak az éllovas szerepköre.

– Az utolsó ezer métert 2:43-ra futottam, 1100 méterrel a vége előtt robbantottam, Szemerei Levente győzött, aki alapvetően akadályfutó. Némileg meglepetés volt Levente győzelme, az utolsó négyszázon hajrázott le – mondta Gazsi. A félmaratoni bajnokságot végig vezetve nyerte meg Csere Gáspár 1 óra 6 perc 29 másodperces idővel, ami a hatodik legjobb ideje, de idehaza ennél jobbat még nem futott. – Elég meleg volt, ez is hátráltatott, szerettem volna 65 perc alá kerülni, de sajnos nem sikerült. Olyan 3 perc 5 másodperces ezreket terveztem, de sajnos a közepén egy picit belassultam. Hat kilométernél így is leszakítottam a mezőnyt, és végül simán győztem. Két hét múlva lesz a SPAR maraton, az országos bajnokság, az a következő erőpróbám.

(Gáll András)