Ugrás a tartalomra

Több fontos döntés is született a május 4-i Képviselő-testületi ülésen

2017. május 05. péntek
Javult a közbiztonság a kerületben, összességében csökkent a bűncselekmények száma és javult a felderítési arány – hangzott el az éves rendőrségi beszámolóban. Döntöttek a képviselők, indulhat az egykori budafoki mozi lepusztult épületének bontása. A Katasztrófavédelmi Őrs beszámolóját is elfogadták és határoztak az új igazgató személyéről is a Klauzál Ház élére.
Több fontos döntés is született a május 4-i Képviselő-testületi ülésen

A Testületi ülésen az éves rendőrségi beszámolón dr. Bató András megköszönte az önkormányzat, valamint az állami, az önkormányzati és a civil szervezetek együttműködését. Elhangzott, hogy a kerületi rendőrkapitányság a 2016. évre célkitűzésként megfogalmazott feladatait jó eredménnyel végrehajtotta, a bűnfelderítési nyomozói munka példaértékűen javult. A beszámolóból kiderült, hogy kerületünkben az elmúlt évben minden bűncselekmény-kategóriában csökkent a bűnesetek száma és nőtt a felderítési arány. A sikerekhez hozzájárult az is – mondta beszámolójában dr. Bató András r. alezredes -, hogy a rendőrség munkáját fokozott közterületfelügyeleti jelenléttel egészítette ki az önkormányzat.

 

A közrend és közbiztonság javulását segítette az is – mondta a budafokteteny.hu-nak Zugmann Péter alpolgármester -, hogy az önkormányzat közterületi mobilkamerákat is telepített, és továbbiakban a rendszer bővítését tervezi. Lezárult a közbeszerzési eljárás és már a kivitelezési fázisba került a településünkre bevezető utakhoz telepítendő rendszámfelismerő kamerarendszer kiépítése is, mindez remélhetőleg még idén elindulhat – tette hozzá a területért felelős alpolgármester.

 

A jövőbeli célkitűzések között szerepel a közlekedésbiztonsági helyzet és a lakosság szubjektív biztonságérzetének további javítása. Tavaly egyedül egy statisztikai mutató romlott, sajnálatosan növekedett ugyanis a közlekedési balesetek száma a kerületben. Ezzel összefüggő önkormányzati intézkedés, hogy a város vezetése már régóta, ismételten kéri az illetékes Budapesti Közlekedési Központtól, hogy több - közlekedési szempontból kritikus - ponton létesítsenek új gyalogátkelőhelyeket. Jó hír, hogy kettő már a napokban el is készült Rózsavölgyben az Ady Endre úton, de a lakossági kérések figyelembe vételével és szakmai szempontok alapján idén az önkormányzat saját forrásból is tervezi 4 másik helyszínen további gyalogátkelőhelyek kiépítését. Dr. Bató András r. alezredes pedig a közlekedési szabályok betartatásának fokozottabb ellenőrzését, szigorítását ígérte a baleseti statisztikák javítása érdekében. A rendőrségi éves beszámolót a közgyűlés 16 igen, 0 nem és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta.

 

13 igen szavazattal, az LMP ellenszavazata, az MSZP és a Jobbik tartózkodása mellett a Képviselő-testület elfogadta az egykori Budafok Mozi erősen leromlott állapotú, üresen álló épületének bontására vonatkozó polgármesteri előterjesztést. A döntést a DK-s képviselő is támogatta, megszavazta. Elhangzott, sokak érzelmi kötődése ellenére, a jelen helyzetben ez látszik az egyedüli ésszerű döntésnek. Meggyőző érv volt az is, hogy az önkormányzat nem kívánja eladni a területet.

 

A Képviselő-testület elfogadta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség, XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Budafoki Katasztrófavédelmi Őrsének 2016. évi tűzvédelmi tevékenységéről szóló beszámolóját is, amit az Őrsparancsnok Ott János tűzoltó főhadnagy személyesen is megköszönt.

 

A képviselők döntöttek a Klauzál Ház igazgatói posztjára kiírt pályázat ügyében is, Gazdik István, a gyáli Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár eddigi vezetője lett a Klauzál Ház új igazgatója, aki a csütörtöki ülésen személyesen köszönte meg a bizalmat.

 

A Képviselő-testület elfogadta a Budafok - Tétény ötéves Gazdasági Programjának tavalyi időszakos teljesüléséről szóló polgármesteri beszámolót is, majd zárt ülésen döntöttek a kerületi díszpolgári címre és a különböző kerületi díjakra vonatkozó idei személyi javaslatokról is.

 

A napirendi pontok megtárgyalása előtt az ülésen köszöntötték a hónap művészét, Nagy Zsolt népzenész-zenetanárt és Homoki Olga óvodapedagógust, aki a Neteducatio internetes oldal által meghirdetett idei Pedagógusok Oscar Díja szavazáson bekerült a 3 díjazott pedagógus közé.

 

 

További részletek:

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/helyi-hirek/onkormanyzati-beszamolo-a-xxii-keruletben