Ugrás a tartalomra

Több mint 1000 kg tartós élelmiszert gyűjtött a Budafok-Tétényi Család-és Gyermekjóléti Központ

2024. május 15. szerda
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2024. május 10-11. között országos Nagy Tavaszi Adománygyűjtő akciót szervezett. A Budafok-Tétényi Család-és Gyermekjóléti Központ sikeres pályázat útján két áruházban, az Auchan Savoya Parkban és a Háros utcai Aldiban nyerte el a lehetőséget, hogy tartós élelmiszert gyűjthessen a kerületi rászorulók részére.
Több mint 1000 kg tartós élelmiszert gyűjtött a Budafok-Tétényi Család-és Gyermekjóléti Központ

Az Élelmiszerbank közleménye szerint, komoly jelét adta Magyarország lakossága az önzetlenségnek, 139.000 kg tartós élelmiszert adtak össze nélkülözők számára 213 áruházban (Tesco, ALDI Auchan).

A Budafok-Tétényi Család-és Gyermekjóléti Központ több munkatársa és családtagjaik, valamint kerületi önkéntesek és diákok is bekapcsolódtak a gyűjtésbe. A kétnapos összefogás alatt több mint 1000 kg tartós élelmiszer gyűlt össze.

2024. június 1-jén a Központ által a Szelmann Házba szervezett színes programokkal teli Gyermeknapon indul az adományok kiosztása.

Ezt követően pedig a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ 1225 Budapest, Nagytétényi út 276. címen található telephelyén előre egyeztetett időpontban vehető át tartós élelmiszer.