Ugrás a tartalomra

Több mint félmilliárd forintot kapott Budafok-Tétény

2023. január 09. hétfő
Mintegy 560 millió forintnyi támogatás érkezett a kormánytól az energiaválság által okozott nehézségek enyhítésére.
Több mint félmilliárd forintot kapott Budafok-Tétény

A háború és a brüsszeli szankciók következményeként az energiaárak sokszorosára emelkedtek. A kormány célja, hogy ebben a helyzetben is a legfontosabb közszolgáltatások működése fennmaradhasson.

Az önkormányzat az energiaárak emelkedése miatt már nyáron létrehozta az Ellátásbiztonsági Operatív Törzset. Budafok-Tétény vezetése arra törekszik, hogy a közösség számára legfontosabb célokat a jövőben is megvalósítsa, és fenntartsa a megszokott színvonalú ellátást. Azon dolgozunk, hogy az oktatási, egészségügyi, szociális és gyermekjóléti intézményeink működőképesek maradjanak.

Az önkormányzat kétpilléres támogatási rendszert dolgozott ki, hogy az energiaválság miatt nehéz helyzetbe került családoknak minél több segítséget tudjon adni.

A célkitűzések között első helyen szerepel a rászorulók megsegítése, valamint a bajba került lakosok problémáinak megoldása. A rezsi-, illetve élelmiszerárak emelkedése miatt Karsay Ferenc polgármester javaslatára megemeltük és kiszélesítettük a támogatási rendszert. Ezt azt jelenti, hogy több rászoruló kaphat juttatásokat, illetve kibővítettük a támogatások körét is. Tavaly ősztől lehet már igényelni szociális tűzifát. Bevezettük a kiegészítő rezsitámogatást, amely fűtési szezonban havonta 15 ezer forint támogatást jelent. Lehet már pályázni az energetikai felújításokra is. A rászorulóknak lehetőségük nyílt 200 ezer forint értékben olyan fejlesztéseket elnyerni, amelyekkel csökkenhetik a rezsiszámlájukat.