Ugrás a tartalomra

Toborzónap a rendőrkapitányságon

2016. november 03. csütörtök
A budafoki rendőrség nyílt napjára több száz gyerek látogatott el
Toborzónap a rendőrkapitányságon

Több mint 600 kerületi diák látogatott el október 6-án a budafoki rendőrkapitányság nyílt napjára. A megnyitón Zugmann Péter alpolgármester is részt vett, a díszteremben dr. Bató András rendőrkapitány köszöntötte az iskolásokat.

A kerületi általános iskolákból és óvodákból érkező tanulók nagy izgalommal lépték át a kapitányság küszöbét. Első útjuk a díszterembe vezetett, ahol az ünnepélyes megnyitó után iskolánként, rendőri kísérettel ismerhették meg a kapitányság különböző osztályait. A vendégek megtekintették az előállító-helyiséget is és az ügyeleti szobát, ahol a bejövő hívásokról és azok további intézéséről beszéltek a kapitányság dolgozói. Ebben a helyiségben sokan felpróbálták a rendőrök által viselt mellényt is. A diákok kipróbálhatták, hogy milyen könnyen és gyorsan lehet az egyedi azonosítót levenni valakiről. Az elkészült ujjlenyomatokat hazavihették a gyerekek. A rendőrség épületének körbejárása után a díszteremben ismerhették meg a diákok a mentősök és a tűzoltók munkáját. Nagy Tibor mentőtiszt segítségével a gyerekek kipróbálhatták az újraélesztést, megnézhették, hogy milyen eszközöket tartalmaz egy orvosi táska. Bató András rendőrkapitány megnyitóbeszédében úgy fogalmazott, ennek a napnak nem titkolt célja, hogy a diákok e három hivatás közül válasszák az egyiket felnőttkorukban. A rendőrség kiszámítható életpályát biztosít a fiataloknak. Aki ezt a hivatást választja, biztosan nem fog unatkozni – tette hozzá.

A rendőrség egyik folyosóján a bűnügyi bevetési osztály eszközeit próbálhatták ki a diákok. A bűnmegelőzési osztály munkatársai rengeteg szemléltető eszközt hoztak. Volt rohamfelszerelés, gumibot és igazi fegyverek is. Az iskolásokkal érkező pedagógusok nagyon jónak tartották ezt a napot. Bejelentették: a nyílt napnak lesz az órákon is folytatása, rajzórán lerajzolhatják a gyerekek, amit tapasztaltak, és az osztályfőnöki órákon megbeszélik a nyílt nap tanulságait.

(Viszkocsil Dóra)