Ugrás a tartalomra

Tovább fejlődik a kerület - polgármesteri értékelés

2017. szeptember 05. kedd
A Rózsakerti lakótelepen zajló felújításról és a Budafok belvárosban történő építkezésekről beszélgettek a Promontor TV-ben Karsay Ferenc polgármesterrel.
Tovább fejlődik a kerület - polgármesteri értékelés

A Rózsakerti lakótelepi központ és játszótér megújításával kapcsolatos kivitelezői többszörös határidőcsúszás, késlekedés sajnos sok bosszúságot okoz az ott lakóknak – mondta a polgármester. Karsay Ferenc hozzátette, az önkormányzat emiatt szigorú kötbérezéssel fog élni. Azon vagyunk, hogy mielőbb véget érjenek a megpróbáltatások, magam is röstellem, számomra is bosszúságot okoz mindez, remélem, hogy ami kialakul a felújítások után, az kárpótolja majd az ott lakókat – mondta Karsay Ferenc. Hozzátette, addig is ismételten kéri és köszöni az érintettek megértését, türelmét.

 

A Szent István téri játszótérrel kapcsolatban úgy fogalmazott, a tervezés lezárult, zajlik az engedélyeztetés. Kő Boldizsár szobrászművész tervei alapján egy egyedi művészeti alkotás lesz a Szent István térre tervezett játszótér. A munka még tart a tér további tervezett funkcióval kapcsolatban, a tervezés zajlik. A borfesztivál idején a kihelyezett tervek alapján vártuk a lakosság véleményét, a kérdőívek értékelését megkezdtük – mondta a polgármester.

 

Karsay Ferenc szólt arról is, hogy a volt Budafok mozi helyén jól debütált fesztiválhelyszínként a Szieszta pont, most majd az ideglenes hasznosításról kell gondoskodnia az önkormányzatnak. A végleges hasznosításról képviselő-testületi döntés kell, amit közösségi tervezés előz majd meg, ahogyan az a Szomszédok Piaca ügyében is történt. A hely adott, nem kívánjuk értékesíteni a területet, és egy puszta parkolónál sokkal többet gondolunk kialakítani majd a területen – fogalmazott a polgármester.

 

Sikerélmény volt sokak számára a Városház téri buszperon kiszélesítése, ami sajnos évtizedeket váratott magára. Sokkal bonyolultabb megoldási folyamatot jelentett, mint azt bárki elképzelné. Hosszas küzdelem folyt a fővárosi bürokratikus akadályok leküzdéséért. A mostani is csak egy ideiglenes megoldás, a főváros vonatkozó átfogó terveinek megvalósulásakor lesz majd jobb is, de addig is tettünk egy lépést egy élehetőbb budafoki belváros irányába – nyilatkozta a Promontor TV vendégeként Karsay Ferenc polgármester.