Ugrás a tartalomra

Továbbjutás a Hepp-kupában

2021. november 05. péntek
Egyik kosárcsapatunk remekelt, de a másik is helytállt
Továbbjutás a Hepp-kupában

Az NB II-es kosárlabdacsapataink közül az egyik simán továbbjutott, a másik tisztes helytállással búcsúzott a Hepp Kupa első fordulójában.

Néhány héttel ezelőtt a Hepp Kupa selejtezőjével indult el NB II-es kosárcsapataink számára a 2021/2022-es idény. A BUDAFOK I. néven szereplő csapatunk erőnyerő volt a kupa ezen szakaszában, a BUDAFOK II. néven szereplő csapatunk pedig a szintén NB II-es HSE csapatát múlta felül 95-32-re, és bejutott az első fordulóba. A Hepp Kupa első fordulójában már mindkét csapatunk pályára lépett, de csak az egyiknek sikerült továbbjutnia a második fordulóba.

Egy pillanatig sem volt kétséges, hogy mi lesz a Pilis Basket és a BUDAFOK I. mérkőzés eredménye, hiszen csapatunk az elejétől fogva nagyon magabiztosan játszott, így hamar komoly előnyt épített ki. A mérkőzésen pályára lépők közül szinte mindenki ugyanannyi időt töltött a pályán, szépen elosztva ezzel a feladatokat. Fiataljaink is sokat tudtak hozzátenni a csapatteljesítményhez, így ez is hozzájárult, hogy könnyedén tudtunk felülkerekedni a szimpatikus pilisi csapaton, és jutottunk tovább a második fordulóba. Csapatunk 95-51-re győzött.

BUDAFOK II. (NB II.)–Pénzügyőr SE (NB I/B) 72-92

A sors fintora, hogy másik NB II-es csapatunknak, a BUDAFOK II.-nek velünk speciális együttműködésben lévő NB I-es Pénzügyőr jutott ellenfélül. A budafoki fiúk tisztes módon helytálltak a magasabbra rangsorolt PSE-vel szemben, végül 72-92 lett az eredmény. A húszpontos fiaskó egy nagyon hajtós, sokáig nagyon szoros, tízpontos hátrányon belüli játékot követően dőlt el ilyen arányban. A csapat ugyan nem jutott tovább, de a játéka nagyon biztató volt.

(budafokibasket.hu)