Ugrás a tartalomra

Továbbra is fontos a fegyelmezettség!

2020. április 30. csütörtök
Mivel Budapesten továbbra is kijárási korlátozás marad érvényben, folytatódnak az ellenőrzések a kerületben, amelyeknek célja a járvány miatt hozott intézkedések betartása, így a fertőzés terjedésének további lassítása.
Továbbra is fontos a fegyelmezettség!

Budapesten és környékén van a legtöbb koronavírus-fertőzött, ezért a kormány döntése alapján ezeken a területeken — így Budafok-Tétényben is — továbbra is kijárási korlátozás marad érvényben. Eszerint továbbra is csak alapos indokkal hagyhatjuk el otthonainkat.

A kerületben továbbra is zárva vannak a játszóterek, a kondi- és fitneszparkok, a népszerű, csoportosulásra alkalmas helyszíneket pedig fokozottan ellenőrzik, hogy elkerüljék a tömeg kialakulását. Ilyen helyszín többek között a nagytétényi Kastélypark, a Dunafok, a Duna-parti területek, valamint a Tétényi-fennsík. A kormányrendelet értelmében egyedül vagy velünk egy háztartásban élőkkel közösen tartózkodhatunk a szabad levegőn, de másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartanunk.

A Rókales utcában ezen a hétvégén is fokozottan ellenőrzik a Lídia utca—Kamaraerdei út közti, zsákutca jellegű szakaszát, ahová csak az itt élők, valamint a kertészeti áruház látogatói hajthatnak be.

A szabályok betartását a kerületi rendőrkapitányság állománya, a közterület-felügyelet munkatársai, valamint a polgárőrség tagjai ellenőrzik. Mindannyiunk érdeke és felelőssége a hatékony védekezés.

Együttműködésüket, segítségüket és türelmüket kérjük!

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Továbbra is fontos a fegyelmezettség!