Ugrás a tartalomra

Továbbra is nyitva marad a Hajós Alfréd Tanuszoda

2023. január 16. hétfő
Több mint 27 millió forint állami támogatást kap a kerületi uszoda.
Továbbra is nyitva marad a Hajós Alfréd Tanuszoda

A sportszakmai és stratégiai szempontok figyelembevétele mellett a kormány úgy döntött, hogy a kerületi uszoda nyitvatartási költségeinek jelentős részét átvállalja.

A vissza nem térítendő állami támogatásnak köszönhetően, amely a rezsiköltségeket meghatározó részben fedezi, a Budafok-Tétény Hajós Alfréd Tanuszoda biztosan nyitva marad a további téli hónapokban is.

Az úszómedencék vízhőmérséklete a jövőben is 25 C fok lesz. A szolgálatások árai sem fognak emelkedni. Minden látogató változatlan áron veheti igénybe az uszodát.

A tanuszoda rendkívül népszerű hely kisvárosunkban. A kerületi intézmény közel 100 százalékos kihasználtsággal működik, valamint részt vesz az Úszó Nemzet Programban is.

Emellett a Budafóka SE úszói is sikert sikerre halmoznak. Az egyesület eredményei is hozzásegítették Budafok-Tétényt ahhoz, hogy nem kell bezárnunk az uszodát. Az elmúlt időszakban a felnőtt és az ifjú úszóink is kimagaslóan teljesítettek a hazai és a külföldi versenyeken egyaránt.

Karsay Ferenc polgármester köszönetet mondott a Sportért Felelős Államtitkárságnak a támogatásért.

A tanuszoda már tavaly is részesült állami támogatásban. Ennek köszönhetően nem kellett bezárni az intézményt ősszel. Akkor 12 millió forintot kapott a sportlétesítmény. 

Az önkormányzat vezetése azon dolgozik, hogy a lakosoknak minél több lehetőséget biztosítson az egészséges életmód megőrzésére. A rendszeres mozgás elengedhetetlenül fontos a testi és lelki egészségünk szempontjából is. Az úszás az egyik legközkedveltebb sportág napjainkban.

Az intézményben elérhető az úszásoktatás gyerekeknek és felnőtteknek, babaúszás, szinkronúszás, valamint aquafitnesz is. A legkisebbektől az idősebb korosztályokig mindenki igénybe veheti a tanuszoda szolgáltatásait.

Fotók: Horváth Tamás