Ugrás a tartalomra

Úgy érzi, mintha nyaralna - Videóval frissítve!

2020. május 28. csütörtök
Radics Gigi, a hónap művésze októberre várja a gyermeke megszületését
Úgy érzi, mintha nyaralna - Videóval frissítve!

Két és fél éve költözött Budafokra Radics Gigi, a varázslatos hangú énekesnő októberben ad életet születendő gyermekének. Március hónap budafoki művésze a karantén ideje alatt íródott Újjászületünk című dalában fogalmazza meg a hitvallását.

– Március hónap művészének választották a kerületben, és nemrég át is vehette a díjat Karsay Ferenc polgármestertől.

– Éppen Los Angelesből tértem haza, amikor elrendelték itthon a kijárási korlátozást. Több rendezvény, például a díjátadó ünnepség is le lett fújva. De a polgármester úr ellátogatott hozzánk, és átvehettem a díjat, aminek nagyon örültem.

– Mi járatban volt Amerikában?

– Ha röviden kellene összefoglalnom, akkor azt mondanám, hogy a zenei érdeklődésem miatt fontos, hogy ismerjem az aktuális trendeket. Az évek során kialakult kapcsolatrendszernek, barátságoknak köszönhetően mindig van kivel találkozni a zenei szakmában. Quincy Jonesnál is voltunk, amikor megtudta, hogy ott vagyok a családommal, meghívott a házába, ahol átbeszélgettünk egy délutánt. Rengeteget fejlődök, és fel is töltődöm egy-egy ilyen út során.

– Mindeközben hogy érzi magát a hasában fejlődő baba?

– Ebben a pillanatban simogattam meg...! Nagyon jól! Októberre várjuk, a nevét még nem tudjuk, én nagyon válogatós vagyok ezen a téren: eddig egyik névvel sem voltam kibékülve.

– Fiú vagy lány lesz?

– Ezt még nem árulhatom el.

– A karantén alatt Újjászületünk címmel írt dalt, aminek így szól az egyik sora: „minden nap egy áldás, legyél mindig hálás”. Ez Radics Gigi üzenete a koronavírus-járvány időszakában?

– Igen, én tényleg azt gondolom, hogy akkor tudunk igazán boldogok lenni, ha a legkisebb dolgokat is értékeljük. Mióta kitört a járvány, arra fókuszáltam, hogy mi az, ami igazán fontos. Régen sok „felesleges” dolgot csináltam; hetente többször beültem moziba, vagy egy-egy kávézóba a barátaimmal vagy akár nélkülük is. De rájöttem, hogy teljesen jól megvagyok anélkül, hogy elköltenék egy csomó pénzt. Majd igyekszem csökkenteni a kiruccanások számát, de ez nem is lesz nehéz, mert hamarosan megszületik a pici babám, és vele kell majd foglalkoznom.

– Mennyiben érinti a szakmai terveit a gyermekvállalás?

– Legalább öt hónapot szeretnék eltölteni otthon a picivel. Nem terveztem hosszabb visszavonulást, minél hamarabb színpadon szeretnék állni.

– Meséljen az otthonáról, ahova meg fog érkezni a baba. Budafok-Tétényben otthonra lelt?

– Két és fél éve költöztünk a kerületbe a családommal, az Akácfa utca mellett, a dombos részen lakunk. Nagyon szeretünk itt élni, s milyen érdekes, több mint két és fél éve még a hetedik kerületben laktunk, és akkor is éppen Amerikából jöttünk haza. Nem volt jó hazamenni a hetedik kerületbe. Akkor fogalmazódott meg bennem, hogy jó lenne zöldövezetben, egy olyan házban lakni, amely kicsit távolabb van a város zajától. A kertünkben fel lehet lélegezni, és én minden nap úgy érzem magam, mintha nyaralnék. Otthon érzem magam a kerületben.

(SZ. L.)