Ugrás a tartalomra

Ügyelet az óvodákban és bölcsődékben

2020. május 20. szerda
Bővített ügyeleti rendszerben működik tovább az óvodai és bölcsődei ellátás Budafok-Tétényben.
Ügyelet az óvodákban és bölcsődékben
Május 18-tól a kijárási korlátozás megszűnt, azonban fontos hangsúlyozni, hogy a járványügyi veszélyhelyzet továbbra is fennáll. Éppen ezért a kerület óvodáiban és bölcsődéiben továbbra is veszélyhelyzetnek megfelelő ügyeleti működés engedélyezett, mely alapján egy csoportban legfeljebb öt gyermek vehet részt. 
 
A kijárási korlátozás megszűntével, különösen a boltok újranyitásának következtében a munkába visszatérő szülőknél növekvő az igény a gyermekek felügyeletére. Ezért Budafok-Tétény önkormányzata ügyeleti rendben valamennyi tagbölcsődéjét és tagóvodáját megnyitja, s ennek részleteiről  a szülőket elektronikus levélben tájékoztatja. A szülők visszajelzéseit követően, várhatóan május 25-től lép életbe az új ügyeleti rendszer.
 
Fontos tudni, hogy az ügyeleti rend miatt, amely szerint 5 gyermek lehet a csoportokba beosztva,  nem biztosítható, hogy a gyermekekre  a saját gondozójuk  vagy nevelőjük ügyeljen , illetve az sem, hogy a megszokott csoportszobákba legyenek beosztva.  Kérjük ezért a szülők megértését!
 
Az ügyelet biztosításához szükséges írásban:
  • a szülő nyilatkozata arról, hogy gyermeke nem szenved fertőző betegségben
  • munkáltatói igazolás arról, hogy a szülők munkavégzése személyes jelenlétet igényel, azt nem távmunkában végzik.
A veszélyhelyzet megszűntével minden gyermek visszatérhet megszokott intézményébe, megszokott óvónőjéhez, gondozónőjéhez.