Ugrás a tartalomra

Új autók a katasztrófavédőknek és a polgárőröknek

2018. február 07. szerda
A Budafoki Katasztrófavédelmi Őrs és kerületi polgárőrség is új autóval gazdagodott az önkormányzatnak köszönhetően, amelyeket február 6-án vettek át.
Új autók a katasztrófavédőknek és a polgárőröknek

- Mindig nagy öröm, mikor adhatunk! – mondta Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere az ünnepségen, ahol a Budafoki Katasztrófavédelmi Őrs részére egy Dacia Duster, a kerületi polgárőrség és önkéntes tűzoltó egyesület számára pedig egy Skoda Roomster gépkocsit adományozott az önkormányzat nevében.  A polgármester elmondta, bár a katasztrófavédelem és a rendvédelem nem az önkormányzat fenntartásában működik, mégis felelősséget érez a kerület vezetése, hogy támogassa a munkájukat.

„A mai átadási ünnepség azt igazolja, hogy Budafok-Tétény önkormányzata elkötelezett a helyi közbiztonság mellett.” – mondta Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, aki hozzátette: „Hivatástudatunknak megfelelően mindent megteszünk a kerület biztonsága érdekében, az új eszközzel feladatainkat még eredményesebben fogjuk tudni ellátni.”

Az átadóünnepségen részt vett Németh Zsolt országgyűlési képviselő is, aki így méltatta a katasztrófavédelem munkatársait: a legmagasabb társadalmi megbecsülés illeti őket azért, mert életeket mentenek, és oda mennek be, ahonnan mások menekülnek. Németh Zsolt megköszönte a Budafok-Tétény Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökének, Gulyás Mártának, hogy önkéntesen vállalt feladataikkal eredményesen egészítik ki a rendészet és a katasztrófavédelem munkáját.

Az esemény házigazdái, Pócsik Attila tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dél-budai kirendeltségének vezetője és Ott János tűzoltó százados, a Budafoki Katasztrófavédelmi Őrs parancsnoka az esemény után vendégül látta a megjelenteket, majd körbevezették őket a tűzoltő laktanyán és annak szertárán.

 

Fotó: Kocsis Zoltán