Ugrás a tartalomra

Új csapat, új remények

2021. július 30. péntek
Pakson fejezte be a felkészülést a BMTE labdarúgócsapata
Új csapat, új remények

Szombat délelőtt, harminckét fokos hőségben, az NB I-es Paks otthonában fejezte be a felkészülést az új – immár NB II-es – idényre a BMTE labdarúgócsapata. Az eredmény, a 2-0-s hazai győzelem elfogadható, különösen annak tükrében, hogy bő két hónappal ezelőtt a tolnaiak a Promontor utcában fennállása alighanem legsúlyosabb vereségét mérték azzal a rettenetes 9-2-vel a csapatunkra. A játékkal sem volt különösebb gond, és lesz ez még jobb is, ahogy Boér Gábor vezetőedző és Kovács Dávid csapatkapitány elmondta a Városházi Híradónak.

Bese B. – Szalai D., Jagodics, Fótyik, Medgyes (Kotula 57.) – Nándori, Micsinai (Soltész I. 69.) – Ihrig-Farkas (Papp M. 57.), Zuigéber (Mervó 69.), Szabó M. (László D. 79.) – Kovács D.

Így álltunk fel szombaton Pakson, és ez a csapat bizony nem nagyon hasonlított arra, amely a múltkor 9-2-es vereséget szenvedett. Az ugyanis így nézett ki: Póser – Huszti A. (Fekete M., 64.), Nikolic, Jagodics, Medgyes – Micsinai (Kulcsár K., 46.), Oláh – Takács R. (Lőrinczy, 70.), Csonka (Soltész, 64.), Szabó M. (Skribek, 70.) – Kovács D.
„Új csapatot építünk, ráadásul nemcsak az első NB II-es fordulóra, amelyben a III. Kerület ellen játszunk vasárnap idegenben, hanem hosszú távra – mondta Boér Gábor. – Sokan elmentek a tavalyi NB I-es csapatunkból, sok fiatal érkezett. Nem mindegy, hogy valaki az elmúlt idényben az NB III-ban játszott vagy az NB I-ben volt tartalék, most meg az NB II-ben lesz kezdő, esetleg kulcsember. Ebbe bele kell szokni.”

A vezetőedző hangsúlyozta, nem lesz hurráoptimista hangulatban, ha esetleg győzünk vasárnap Óbudán, és nem dől a kardjába akkor sem, ha netán kikapunk az NB II újoncától.
„Hosszú menet ez a 38 forduló, ami előttünk áll – húzta alá. – A budafokiak nyilván emlékeznek még rá, hogy volt olyan időszak tavaly, amikor az NB I élcsoportjában tanyázott a csapat, aztán mi lett a vége. Nagyon hosszú egy bajnokság, és erre a hosszú menetelésre fel kell készülni. Úgy érzem, ez nekünk sikerült a szlovéniai edzőtáborban.”

Kovács Dávid, azaz Kokó, a csapatkapitány és házi gólkirály 2023-ig meghosszabbította szerződését a BMTE-nél.

„Itt a Promontor utcában hosszú távú építkezés folyik, és ezt az sem befolyásolja, hogy most kiestünk az NB I-ből – mondta a csapat vezéregyénisége. – A szlovéniai tíz nap ideális volt, csak a futballra kellett figyelnünk, semmi sem vonta el a koncentrációnkat. Ami a Paks elleni meccset illeti, nekünk is voltak helyzeteink, amiket most nem értékesítettünk. Jó lenne három pontot szerezni a III. Kerület elleni rajton, augusztus elsején, de egy újonc ellen mindig nehéz küzdelem vár az együttesre. Azért bizakodó vagyok.” Ahogy mi, 
szurkolók is.

(Ch. Gáll András)

Új csapat, új remények