Ugrás a tartalomra

Új digitális röntgengép a szakrendelőben

2020. január 15. szerda
Az Egészséges Budapest Program nyertes pályázata finanszírozásában kap korszerű, teljesen digitális röntgenfelvételező gépet a Káldor Adolf Szakrendelő.
Új digitális röntgengép a szakrendelőben

A gép beépítési munkálatai 2020. január 20-án kezdődnek, melyet hatósági sugármérés és engedélyezési eljárás követ. A betegellátást várhatóan 2020.március 16-án kezdik meg a korszerű, új képalkotó eszközzel.

A beépítési és engedélyezési időszakban a betegek ellátását a Szent Kristóf Szakrendelő (1117. Budapest, Fehérvári út 12.) radiológiai osztályán biztosítják az alábbi munkarendben:
 

1.  A betegeknek érvényes beutalóval a Káldor Adolf Szakrendelőben a II. emeleti Röntgen regisztrációban szükséges jelentkezniük, ahol a rendelő munkatársaitól egy CD lemezt kapnak.

2.  A CD lemezzel felkeresik a Szent Kristóf Szakrendelő Radiológia osztályát, ahol elkészítik a röntgenfelvételt, az elkészült felvételt a CD lemezre másolják.

3.  A betegek a felvételt tartalmazó CD lemezt visszaviszik a szakrendelőbe, a II. emeleti Rtg. regisztrációban leadják, amit az intézet orvosai leleteznek, és folytatják a gyógyítást.
 

A szakrendelő tájékoztatása szerint a munkálatok alatt a röntgenátvilágítás, a mammográfia, valamint az ultrahang (UH) vizsgálatok folyamatosak.

Új digitális röntgengép a szakrendelőben

Fotó: Kocsis Zoltán