Ugrás a tartalomra

Új időpontban jár a zöldjárat, ismét kaphatók a zöldzsákok a Városházán

2019. február 27. szerda
A kerti zöldhulladék járatszerű begyűjtése 2019. március 4-től november 29-ig tart, kerületünkbe szerdánként érkezik majd a zöldjárat. A gyűjtéshez szükséges zsákok ismét megvásárolhatók a Városháza portáján.
Új időpontban jár a zöldjárat, ismét kaphatók a zöldzsákok a Városházán

A lehullott falevelek, ágak összegyűjtésekor, fűnyíráskor is fontos, hogy odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladék-gyűjtést válasszuk. Ugyanis az így begyűjtésre kerülő zöld hulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom) ahelyett, hogy elégetnék vagy lerakóra kerülne, komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba.

Kerületünkbe március 4-től szerdánként érkezik a járat, amely a térképen feltüntetett szolgáltatási körzetben gyűjti be a zöldhulladékot, amelyet kizárólag az FKF Nonprofit Zrt. logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK feliratú, biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákokban szállít el.

Zöldhulladékgyűjtő-zsákot vásárolni a kerületben a következő helyeken lehet 235 forint/darab áron:

  • Városháza portája

1221 Budapest, Városház tér 11.

hétfő: 08:00-18:00

kedd: 08:00-16:00

szerda: 08:00-18:00

csütörtök: 08:00-16:00

péntek: 8:00-12:00

  • Budafoki Szomszédok Piaca, piacfelügyelőség irodája

1221 Budapest, Játék utca 2-12.

hétfőtől csütörtökig 8:00-12:00

  • Nagytétényi hulladékudvar

1225 Budapest, Nagytétényi út 341-343.

hétfőtől szombatig 8:00 - 20:00

A viszonteladók teljes listája itt érhető el. (A független értékesítési pontokon vásárolható zsákok ára eltérhet az FKF Nonprofit Zrt. által meghatározott ártól.)

A zsákok kikészítésénél figyeljen a következőkre:

  • Ügyeljen arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön! Amennyiben a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot, vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak a zöldjárat munkatársai, a zsákot nem szállítják el. A begyűjtött zöldhulladékból komposztálási technológiával minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül, ezért nagyon fontos a hulladék tisztasága. 
  • Vastagabb faágakat legfeljebb egy méteresre darabolva összekötve helyezzék a zsák mellé!

Kerületünkben tavasszal ingyenes ágdarálási és komposztálási program is indul, így minden adott lesz azok számára is, akik saját háztartásunkban szeretnék hasznosítani a képződött zöldhulladékot.

Forrás: https://www.fkf.hu/kerti-zoldhulladek-gyujtes