Hírek

Új parkolási rend a Piac parkolójában
December 7-től új rend van érvényben a Piac parkolójában, amely nyitvatartási időben 2 órában maximálja a várakozás időtartamát.
2018-12-07

A tapasztalatok alapján sokan P+R parkolóként használják a Budafoki Szomszédok Piacának parkolóját, ezért a Piac látogatóinak nem minden esetben marad szabad hely. A helyzet megoldása érdekében az alábbiak szerint módosul a Piac parkolójának rendje:

1. A parkolás megengedett időtartama legfeljebb 2 óra, a piac mindenkori nyitvatartási idejében:
hétfőtől péntekig 6.00 órától 18.00 óráig, szombaton 6.00 órától 14.00 óráig.

2. A parkolás megkezdését (annak óra:perc pontosságú időpontját) egyértelműen jelezni kell a szélvédő mögé elhelyezett órával vagy bármely más módon.

3. A várakozás időtartamát a közterület-felügyelők ellenőrzik, és túllépés esetén szabálysértési bírságot szabhatnak ki. Bírság szabható ki akkor is, ha a parkolás kezdeti időpontja nem állapítható meg.

4. Amennyiben a várakozás időtartamát nem parkolási órával jelzi, úgy kérjük, ezt úgy tegye, hogy a várakozás kezdő időpontja egyértelmű legyen az ellenőrzéskor.

5. A parkolás kezdő időpontjának jelzésére alkalmas óra a készlet erejéig a Piacfelügyelőségen és a nagyobb üzletekben ingyenesen átvehető, rendszámonként egy darab.

6. A parkoló területén a KRESZ szabályai érvényesek.

7. A parkoló nem minősül őrzött parkolónak, az itt elhelyezett gépjárművekért, az abban lévő tárgyakért az Önkormányzat nem vállal felelősséget!

Köszönjük együttműködésüket!

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata