Ugrás a tartalomra

Új sportegyesület a karate népszerűsítéséért

2020. augusztus 27. csütörtök
Sikeres volt a Háros Sportegyesület első edzőtábora
Új sportegyesület a karate népszerűsítéséért

A 2019-ben alakult Háros Sportegyesület július második felében megtartotta első edzőtáborát Tápiógyörgyén, ahol a napi három edzés mellett a huszonnégy résztvevő strandolt, kirándult, játszott, majd a tábor zárásaként övvizsgát tett.

Új sportegyesület a karate népszerűsítéséért

A Háros SE táborozó karatékái Tápiógyörgyén. A fotó bal oldalán Szabó Zoltán Levente sensei, jobb oldalon Szabó Gergely sensei, középen a gyerekek és a szülők. 


– Elégedettek vagyunk, mert a zömében alsó tagozatos gyerekek sokat fejlődtek és úgy összekapták magukat, hogy a végén mindegyikük le tudott vizsgázni a következő kyu fokozatra – mesélte örömmel a klub vezetője, Szabó Zoltán Levente kétdanos sensei.

– Mostantól azon kell dolgoznunk, hogy jövőre a következő szintet is meg tudják ugrani a karatékák – tette hozzá Szabó Gergely, aki szintén kétdanos mester, és édesapjával felváltva tartja az edzéseket a kerület négy intézményében.

Apa és fia teljes egyetértésben alapították meg a Háros SE-t azzal a célkitűzéssel, hogy a klub tagjainak óvodáskortól a felnőttkorig biztosítsák a karate sportág gyakorlását, a mozgáslehetőséget. Mindketten kihangsúlyozták, hogy elsősorban nem a versenyzésre helyezik a hangsúlyt, hanem a karate tömegsport jellegére.

– Mindketten főállásunk mellett foglalkozunk a Leányka és Csicsergő tagóvoda óvodásaival, valamint a Nádasdy, illetve Herman iskolába eljáró sportolókkal. A Háros SE is nehéz időszakot élt át, mikor tavasszal megszűntek az edzések, a nyitáskor pedig nem a megszokott helyeken edzettünk, hanem a Bakos Fitness konditermében – tudtuk meg Gergelytől.
Zoltán szerényen említette meg, hogy nekik ugyan nem a versenyeken való győzelem a fontos, mégis részt vettek a Székely Torony Mikulás-kupán, valamint a Wado Budapest–Vidék Bajnokságon is, és összetettben mindkét alkalommal III. helyet szereztek az induló egyesületek között. Kiemelte, hogy klubjuk a Magyar Wado Szövetség tagja, amelynek mestereitől nagyon sokat tanultak, de nagyra tartják főinstruktorukat, Nukina Noboyuki nagymestert is. Fiával együtt a szövetség és a kerületi Sozsin Wado Karate Egyesület elnökét, Bisztrony Csaba hatdanos senseit tartják mesterüknek, akinek nagyon sokat köszönhetnek. Hálásak, hogy rávezette őket a karate sportág szépségeire, valamint azért is, hogy edzőként is a klub részei lehettek az elmúlt 12 évben.

A Háros Sportegyesület karate szakosztályát vezető két fekete öves mester a sportág legnagyobb értékének azt tartja, hogy fegyelemre nevel, belső tartást ad, és segít abban, hogy elhelyezze magát az ember a körülötte lévő világban.

(TAMÁS ANGÉLA)