Ugrás a tartalomra

Új táblák segítik a hibabejelentést - Videóval frissítve!

2021. február 17. szerda
Sokszor bosszankodunk az úthibák miatt. Főleg, ha nem tudjuk, kinek jelentsük be, ha ilyet észlelünk. Most ebben próbál segítséget nyújtani a kerületi önkormányzat.
Új táblák segítik a hibabejelentést - Videóval frissítve!

Az úthibák, olykor balesetveszélyes akadályok mihamarabbi intézkedést igényelnek. De időnként felmerül a kérdés: hová fordulhatunk a kijavításuk érdekében? A válasz mostantól egyre több helyen látható.

Budafok-Tétény Önkormányzata az elhasználódott, megrongálódott utcanévtáblákat újakra cseréli, a hiányzó táblák helyét is ezek veszik majd át.

A kiegészítő információt is tartalmazó, új táblák segítségével közvetlenül a fenntartónak jelezhető a probléma.

Kétfajta táblát helyeznek ki, attól függően, hogy az adott utcaszakaszon az útpálya a kerületi önkormányzat vagy pedig a Főváros kezelésében áll. A kerületi útszakaszoknál a tábla alsó részén zöld mezőben, a fővárosiaknál kék mezőben látható a kezelő neve és elérhetősége. 

A XXII. kerületi kezelésű útszakaszoknál a Budafok-tétényi hibabejelentő applikáció letöltési helyére mutató QR-kód is szerepel. Az ingyenesen letölthető applikáció segítségével közvetlenül a fenntartó kerületi önkormányzat részére küldhetők az esetleges észrevételek, felmerülő problémák.

Fotó: Horváth Tamás