Ugrás a tartalomra

Újabb budafoki rendőrsiker - bilincsben az „unokázós-trükkös” csaló

2016. július 15. péntek
Az elkövető előzetes letartóztatására indítványt tett a XXII. kerületi Rendőrkapitányság a Budai Központi Kerületi Bíróságon, a további eljárást is a budafoki rendőrök folytatják
Újabb budafoki rendőrsiker - bilincsben az „unokázós-trükkös” csaló

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. kerületi Rendőrkapitánysága csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást Gy. László 52 éves budapesti lakos ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2015 decembere és 2016 májusa között Budapest XI., XIV., XVII., XXI. és XXII. kerületében több alkalommal idős asszonyokat hívott fel - a sértettek unokájának kiadva magát - arra hivatkozva, hogy balesetet szenvedett és pénzre van szüksége. A férfi a sértettektől több millió forint értékben csalt ki készpénzt és arany ékszereket, amiket előre egyeztetett időben és helyen személyesen vett át.

A nyomozás során a rendőrök beazonosították Gy. Lászlót, akit a BRFK XI., XVII., XXI., XXII. és XX-XXIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói 2016. július 13-án 13 óra 20 perckor a férfit Budapest XV., Páskomliget utcai lakásán elfogták.

A rendőrök a házkutatáskor megtalálták a férfi bűncselekmények elkövetése során viselt ruháit, valamint lefoglaltak telefonokat és egy telefonkönyvet, amelyben különböző vezetékes telefonszámok voltak bejelölve. A rendőrök az elkövetőt előállították a XXII. kerületi Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását.

További részletek itt.