Ugrás a tartalomra

Újabb civil szervezetek támogatásáról döntött a polgármester

2020. november 18. szerda
A képviselő-testület Szociális, Egészségügyi, Esélyegyenlőségi és Sportbizottsága javaslata szerint a RE-FORMÁLÓ egyesület, a Social Pont Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt nyert támogatást az önkormányzat pályázatán.
Újabb civil szervezetek támogatásáról döntött a polgármester

Budafok-Tétény önkormányzata nyílt pályázatot hirdetett rászorulók részére adományközvetítést, hideg élelmiszer- vagy melegételosztást végző szervezetek, egyházak működési kiadásainak támogatására. Ez az adománykészlet vásárlását, a csomagolási, tárolási, raktározási és szállítási költségeket és a helyiségbérleti díjat jelenti.  A pályázni kívánók október 15-ig nyújthatták be jelentkezésüket elektronikus módon, a pályázati kiírásnak megfelelően a keret pedig 1.034.000 Forint volt.

A képviselő-testület Szociális, Egészségügyi, Esélyegyenlőségi és Sportbizottságának egyhangú javaslata alapján Karsay Ferenc polgármester három szervezetet támogatásáról döntött. A RE-FORMÁLÓ egyesület 400.000 Forint, a Social Pont Alapítvány szintén 400.000 Forint, a Magyar Vöröskereszt 234.000 Forint támogatást nyert el.

A RE-FORMÁLÓ egyesület a rászorulók, hátrányos helyzetűek legtöbb módon történő támogatására, élelmiszerosztásra, ételdoboz kihelyezésére, tanszerosztásra, takaró-, hálózsák-, vitaminosztásra, szájmaszk varrására, az egyesület fenntartási költségeinek támogatására pályázott.

A Social Pont Alapítvány az ,,Adománynapok” elnevezésű rendezvényük költségeire szeretnék fordítani az elnyert összeget, melyet heti rendszerességgel tartanak meg, és rászoruló családok számára osztanak tartós élelmiszert, esetenként melegéltelt.

A Magyar Vöröskereszt az elnyert összeget rászoruló nagycsaládok részére összeállított élelmiszer-, tisztító- és tisztálkodószercsomagra fordítja, melyet a karácsonyt megelőző időszakban osztanak szét.