Ugrás a tartalomra

Újabb fővárosi feladatot lát el Budafok-Tétény Önkormányzata

2022. november 23. szerda
A Budapest Közút tájékoztatása szerint a fővárosi cég idén csupán a Promontor utcától a Háros utcáig terjedő szakaszt fogja csak takarítani. A városvezetés ezért úgy határozott, hogy a Főváros helyett elvégzi még a héten a Háros utca és Gyula vezér lépcső közötti szakasz megtisztítását. A munkálatokat a kerület már csütörtökön el is kezdte.
Újabb fővárosi feladatot lát el Budafok-Tétény Önkormányzata

Helyszínbejárást tartottak a Promontor utca és a Nagytétényi út kereszteződésénél a kerületi önkormányzat megbízottjai és a Budapest Közút Zrt. munkatársai. A felszíni csapadékvíz-elvezető árokrendszer megtisztításáról tárgyaltak.

Wohner Zsolt, a Városfejlesztési- és Üzemeltetési Iroda irodavezetője foglalta össze, milyen munkálatok szükségesek a helyszínen.   

Az adott terület nagyon alacsonyan van, és aki ott lakik, vagy rendszeresen arra közlekedik, pontosan látja, hogy a Nagytétényi úti árokrendszer a komolyabb esőzésekkor nem tudja ellátni a fő feladatát, ilyenkor sokszor bokáig ér a víz, ami főleg a gyalogos közlekedést nehezíti meg, de az autós forgalomban is jelentős fennakadásokat okoz. A legkritikusabb pontjai a Promontor utca és a Háros utca kereszteződéseiben vannak, ezeken a részeken volt a helyszínbejárás is. Wohner Zsolt elmondta, hogy „a megoldás az lenne, hogy ha a régi árkokat kitakarítanák, ez viszont egyértelműen a fővárosnak a feladata. Ez az esemény most arról szól, hogy a kollégáink, illetve a Budapest Közmű Zrt. munkatársai megvizsgálják az árokrendszert, rögzítsék a mennyiségeket, azt, hogy mennyi köbméter hordalékot szükséges elszállítani. Ők is ki fogják számolni, hogy körülbelül mennyibe kerülne ez és nekünk is van egy áthidaló javaslatunk: amennyiben ez nekik most kapacitás miatt problémát okoz - hisz rajtunk kívül még huszonkét kerület van, ahol ezt ellátják -, akkor mi ezt el tudnánk végezni és az elvégzett munkát pedig szeretnénk velük kifizettetni.”

Évszaktól függően valamikor több, valamikor kevesebb hordalékkal telik meg a rendszer, azonban most az elhulló falevelek és az elmúlt időszak nagyobb esőzései miatt is szükségszerű a kitisztíttatásuk, Wohner Zsolt a beszélgetés végén kihangsúlyozta, hogy mindenképpen azt szeretnék, hogy ez még az ünnepek előtt történjen meg.

A Budapest Közút közölte: idén csupán a Promontor utcától a Háros utcáig terjedő szakaszt fogja csak takarítani. A városvezetés ezért úgy határozott, hogy a Főváros helyett elvégzi még a héten a Háros utca és Gyula vezér lépcső közötti szakasz megtisztítását.

fotó: Horváth Tamás