Ugrás a tartalomra

Újabb közúti zebrák Budafok-Tétényben

2017. július 25. kedd
Bár a gyalogátkelőhelyek létesítése a főváros hatáskörébe tartozik, kerületünk vezetése úgy döntött, a biztonságos közlekedés érdekében ezentúl minden évben további zebrákat épít a forgalmasabb csomópontokban.
Újabb közúti zebrák Budafok-Tétényben

Kerületünk barátságos, biztonságos, kedves kisvárosias képe vonzó a kisgyermekes családok és az idősebbek számára is. Ez a két csoport fokozott figyelmet igényel közlekedési szempontból is. Tavaly lakossági javaslat alapján már két új gyalogátkelőhely is létesült: a Gádor utcai iskola előtt és a Rózsakert utcában.

Ezt folytatva a fővárostól függetlenül minden évben zebrákat épít az önkormányzat a saját költségvetéséből. Sajnos a tévhitekkel ellentétben ez nem csak a fehér csíkok felfestését jelenti: együtt jár többek között a közvilágítás fejlesztésével, a szegélyek süllyesztésével, szükség esetén járdasziget építésével is. Végeredményben ez esetenként több milliós tételt is jelenthet.

Az önkormányzat munkatársai négy helyszínen kezdték meg az előkészítést: Dózsa György út - III. utca, Háros u. - Liszt Ferenc utca, Háros utca - Hűség utca, Bartók Béla út - Barackos út kereszteződésében. A gyalogátkelőhelyek tervezése folyik. Mivel az engedélyezés hosszú folyamat, a kivitelezés ideje egyelőre bizonytalan.

Az önkormányzat arra törekszik, hogy a közúti zebraprogram néhány éven belül minden fontosabb csomópont gyalogos közlekedését megoldja.