Ugrás a tartalomra

Újabb stratégiai partnerei lettek az önkormányzatnak

2021. december 13. hétfő
Szoros együttműködés a közös értékek mentén
Újabb stratégiai partnerei lettek az önkormányzatnak

Újabb négy céggel kötött stratégiai partnerségi megállapodást Budafok-Tétény önkormányzata. A felek az egyezséget ünnepélyes keretek között írták alá december 8-án a Városháza Házasságkötő termében.

A cégek képviselőit Karsay Ferenc polgármester fogadta, aki kihangsúlyozta: az önkormányzat fontos célkitűzése, hogy a vállalkozások jól érezzék magukat Budafok-Tétényben, és azt várják tőlük, hogy tevékenységük, valamint az általuk nyújtott szolgáltatások a kerületiek megelégedésére szolgáljanak. A kerület vezetője kiemelte, hogy a négy új partnerrel a több mint négy éve elindított kezdeményezésük eredményeképpen hatvankilencre nő az önkormányzattal együttműködő vállalkozások száma.

A használtautó-kereskedelemmel és szervizzel foglalkozó Car-Éra Kft. ügyvezető igazgatója, Pecoll József elmondta, hogy 2013 óta foglalkoznak a kerületben használt autók kereskedésével. Telephelyük tizennégyezer négyzetméter, ahol átlagban 300-400, többnyire négyévesnél fiatalabb autó cserél gazdát évente. Az itt dolgozó tizenkét munkatársának többsége kerületi lakos, ahogy ő maga is az gyermekkora óta.

Az Alföld-Tabak Kft. egy országos hálózatot lát el dohányipari termékekkel, 2018 óta Budafok-Tétényből – tudtuk meg a kerületben huszonöt éve lakó Olasz Gábortól. Az ügyvezető arra számít, hogy az önkormányzat is segíti majd abban, hogy egyre több kerületi munkavállalót foglalkoztassanak. Az 1999-ben alakult cég zöldmezős beruházásának köszönhetően épült fel három éve a hatezer négyzetméteres, zöldenergiát használó csarnok a Car-Éra Kft. szomszédságában, a Növény utcában.

A Pezsgküvő Kft.- t Kövesdi István képviselte az aláírásakor. A tősgyökeres nagytétényi vállalkozó a cég bemutatásakor kiemelte, hogy a közel négy évig tartó felújításkor, amely a Törley Pincészet egyik részét érintette, próbálták megőrizni a tradicionális környezetet. Elmondta, hogy a pandémia miatt egy évet csúsztak a 27 szobás, 100 parkolóhellyel rendelkező 22 Rendezvényközpont és Boutique Hotel megnyitásával, amely esküvők és céges partik helyszíneként szolgál.

A Civilút Alapítvány nevében Gulyás Andrea kuratóriumi tag beszélt. Projektjeik közül kiemelte az időskorúakat célzó Odaadó programot. Olyan önkormányzatokat keresnek – mondta –, amelyeknek fontos az idősekkel való törődés, a róluk való gondoskodás, majd hozzátette, hogy Budafok-Tétény önkormányzata volt az első, ahol nyitott kapukkal fogadták elképzeléseiket, és a megállapodás is megszületett.

A Civilút Alapítvány székhelye nem Budafok-Tétényben található, de az alapítvány céljai összhangban vannak a kerület családbarát törekvéseivel – szerepel a mindkét fél által aláírt egyezségben.

Az önkormányzat és partnerei között létrejött stratégiai megállapodások még szorosabb együttműködést feltételeznek a közös értékek mentén. A város vezetése egyszerűsített hivatali ügyintézéssel és bemutatkozási, megjelenési lehetőségekkel segíti a vele együttműködésre lépő vállalkozásokat, cserébe aktív részvételt vár tőlük a kerület közéletében. Partnerei számára évente egyszer találkozót szervez, hogy a vele együttműködő társaságok egymás profilját és működését is megismerhessék.

Tamás Angéla

Fotók: Horváth Tamás