Hírek

Újabb utak kapnak aszfaltburkolatot
További földutakat burkolnak le a kerületben a Budapesti Útépítési Program keretében, amely önkormányzati önrésszel, kormányzati támogatásnak köszönhetően valósul meg.
2020-03-11

A 2019-ben indult program során már 43 útszakaszt építettek meg Budafok-Tétényben, összesen mintegy 6,5 kilométer hosszban. Ebben az évben további 4 kilométer, összesen 24 útszakasz leaszfaltozása várható. Az útépítések ez évben a Dukát és a Csúcs utca egyes szakaszainak burkolásával kezdődnek.

  • Dukát utca (Barackos út-Szélkakas utca) – Várható befejezés: 2020. március 31.  (A Dukát utca építése több ütemben valósul meg. A Libertás utca és Peták utca közötti szakaszon a Fővárosi Vízművek Zrt. vezetékrekonstrukciót végez. E beruházás miatt a Szélkakas utca-Peták utca, valamint a Peták utca és Kakukkhegyi utca közötti szakaszokon csak a vezetékrekonstrukciót követően lehet elkezdeni az útépítést.)
  • Csúcs utca (Barackos út-Dukát utca) – Várható befejezés: 2020. március 31.

Az Óhegyen a közeljövőben megépülő útszakaszok:

  • Dukát utca (Szélkakas utca-Peták utca) - Várható befejezés: 2020. augusztus 20.
  • Dukát utca (Peták utca- Kakukkhegyi utca) - Várható befejezés: 2020. augusztus 20.
  • Dénár utca (Libertás utca—Aranyvessző utca) – Várható befejezés: 2020 vége
  • Aranyvessző utca (Dukát utca—Dénár utca) – Várható befejezés: 2020. május-július (Dukát utca építésének befejezéséhez igazodva.)

A projekt megvalósításához szükséges több mint 600 millió forintnyi önrészt az önkormányzat biztosítja.  

Fotó: Horváth Tamás