Ugrás a tartalomra

Újra együtt a vírushelyzet után

2021. augusztus 13. péntek
Plébániai közösségi tábor – Baross Gábor-telep
Újra együtt a vírushelyzet után

Minden évben nagyon várják kicsik és nagyok a nyári plébániai tábort Baross Gábor-telepen.

Jönnek családok, egyedülállók, fiatalok, idősebbek. A kerületben egyre több új ház épül, ezért sok az ideköltöző család. Szeretnénk alkalmakat teremteni nekik a beilleszkedésre, új lakókörnyezetük megszeretésére. Ezt a célt szolgálja hagyományőrző plébániai táborunk is, a kereszténység és a magyarság értékeit közvetítő programokkal. A koronavírus miatt 2020-ban nem tudtunk táborozni, ami károsan érintette közösségeinket. Sajnos, a családok közül többen lettek munkanélküliek, akik nem engedhetnének meg maguknak családi nyaralást.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Egyházi Támogatások Osztálya és Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata vissza nem térítendő támogatással segített családjainknak abban, hogy részt tudjanak venni az idei táborban.

Az Egyházi közösségi célú programok EKCP-KP-1-2021/1-000334 támogatásnak és az Önkormányzat „Programtámogatásának” köszönhetően kettőszázan tudunk eltölteni néhány napot augusztus 20-24-ig a Velencei-tónál.

A program előre tervezett és a témához illeszkedően felépített, előadásokkal, csoportbeszélgetésekkel, valamint sport és vidám szabadidős programokkal: vetélkedők, néptánc est, sorversenyek, kézműveskedés, bábozás, mesemondás.

Annyira változatosak a nappalok, hogy mindenki jól érzi magát és szép emlékekkel távozik.

Újra együtt a vírushelyzet után