Ugrás a tartalomra

Újra gyerekzsivajra vár Balatonakali

2016. június 08. szerda
Az önkormányzat tízmillió forintot költött idén a balatonakali tábor felújítására és karbantartására
Újra gyerekzsivajra vár Balatonakali

Ismét fejlesztéseket hajtott végre az önkormányzat a balatonakali gyerektáborban. Megújultak a faházak közötti járdák, a tábor közepén lévő medence környéke, és a sportpályákon, a bungalókban és a parkban is elvégezték a szükséges karbantartást.
 
Budafok-Tétény önkormányzata, ahogyan az elmúlt években, idén is kiemelt figyelmet fordított a kerület nyári táborára Balatonakaliban – nyilatkozta lapunknak Zugmann Péter alpolgármester a helyszínen, ahol az önkormányzat bejáráson ellenőrizte a felújítási, karbantartási munkákat. Mint elmondta: az idei évben is jelentős összeg, tízmillió forint állt rendelkezésre a tábor rendbetételére a nyaralási szezon előtt a kerület költségvetésében. Ebből több munkát is elvégeztek. Új járdafelületeket építettek ki például a faházak előtt, a tábor egész területén. Ez az iskolák régi kérése volt, mert esős időben nehezen közlekedtek a gyerekek a sáros talajon. Az úszómedence körül is új díszkő burkolatot hoztak létre, ami nemcsak esztétikus, de alkalmas arra is, hogy elhelyezzék a napozóágyakat a táborozók. A medence mellett építettek két kerti zuhanyzót is. Németh Zoltán, a fejlesztést előkészítő alpolgármester tájékoztatása szerint a tábor új közvilágítást is kapott, egységes lámpatesteket szereltek fel a régiek helyett. Befejezték a sportpálya karbantartását, új védőhálókat szereltek fel a kapuk mögé. A parkok szakszerű karbantartását is elvégzik, ahogyan a bungalók kisebb javításait, mire megérkeznek az első iskolai turnusok. A létesítményben tavaly felújították a vizesblokkokat, az étkeztetést mindig dicsérik a gyerekek. A tábornak új gondnoka van, aki felügyeli, hogy június második felére minden karbantartás befejeződjön, és komfortos körülmények között nyaralhassanak az iskolások – tudatta Zugmann Péter. A táborban elvégzett felújítások műszaki átadása már kedden lezajlott, amelyen részt vettek az önkormányzat illetékesei, és mindent rendben találtak. Már csak egy dolog hiányzik, a vakáció és az örömteli gyerekzsivaj. (VH)


Indulnak a nyári táborok  

A napközis táborokba az oktatási intézmények segítségével lehet jelentkezni a gyerekeknek

A gyerekeknek óriási öröm, a szülőknek azonban nem kis gond, hogy két hét múlva elkezdődik a nyári szünet. A június közepétől szeptember elsejéig tartó két és fél hónapban mindenki szeretné, ha gyermeke tartalmas szórakozással, felügyelet mellett töltené el az idejét, de keveseknek adatik meg, hogy mindezt szabadságuk terhére, maguk biztosítsák. Ezért is törekednek arra az iskolák, önkormányzatok, művelődési házak, vallási és civil szervezetek, hogy segítséget nyújtsanak a családoknak. Kerületünkben is rendkívül bő a választék, színes a paletta. A kerületi iskolásoknak szervezett, évek óta jól működő napközis táborról könnyen szerezhetnek információt az érdeklődők, hiszen a jelentkezés az oktatási intézmények segítségével történik. A napközis tábor háromszori étkezést biztosítva, napi egy óra úszással és egyéb programokkal, több helyszínen várja a gyerekeket. A felügyeletet és a programok lebonyolítását a pedagógusok és az adott tevékenység szakemberei biztosítják. Az önkormányzat támogatásának köszönhetően ez a szülőknek csak annyi pénzébe kerül, amennyit a tanév elején az étkezés költségeként megállapítottak. 

A Hófehér Fóka Úszóiskola a tanév végétől augusztus 19-ig egész nyárra meghirdette úszó napközis táborát. Június 20. és július 1. között kerékpáros napközis táborba, júliusban pedig kerékpáros vándortáborba lehet jelentkezni, de lesz görkorcsolyatáboruk is. 

A Klauzál Gábor Művelődési Központban az Emberpalánta tábor kisiskolás résztvevői a nemezeléssel, gyöngyfűzéssel, textil- és üvegfestéssel ismerkedhetnek meg (időpontok: június 20-24. és július 4–8., részvételi díj: 22 000 forint), a Cziffra Központban Érthetően az egészségért! címmel meghirdetett, készségfejlesztő táborba várják a gyerekeket (részvételi díj: 20 000 forint, az első turnusra július 2-án, a második turnusra július 9-én kell befizetni a gyerekeket).

A Rózsavölgyi Közösségi Házban olyan Báb és mese tábort szerveznek, ahol az Elárvult zoknik életre kelnek (időpontok: augusztus 1–5. és 8–16., részvételi díj: 31 800 forint).
A Budafoki Baptista Gyülekezet vallási napközis tábora a Péter-Pál utcában lesz július 1–16 között.

A harcművészeteket kedvelők a judobudan@gmail.com e-mail címen vagy a 06-70/608-0831-es telefonszámon Joó Istvánnál jelentkezhetnek a kerületi foglalkozásokra (időpontok: június 20–24., június 27–július 1., július 18–22., részvételi díj: 17 500 forint).

A Gokart Aréna (Anna utca 4.) gokarttáborának ötnapos turnusaiba a 135 cm-nél magasabb gyerekeket várja egész nyáron (részvételi díj: 41 000 forint), de aki golfozással szeretné elütni az időt, annak a 44 000 forintért a Highland Junior Golf táborát ajánljuk, ahová a recepcio@highlandgolf.hu e-mail címen, illetve a 06-70/932-5529-es telefonszámon lehet jelentkezni. (T. A.)