Hírek

Újra jár a zöldjárat, hamarosan ismét kaphatók a zöldzsákok a Városházán
Március 2-án elkezdődött a kerti zöldhulladék járatszerű elszállítása Budapest-szerte. A zöldhulladék gyűjtéséhez szükséges zsákok március 9-től a Városháza portáján is megvásárolhatók.
2020-03-05

Fontos, hogy a kerti munkák során is odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladék-gyűjtést válasszuk. Ugyanis az így begyűjtésre kerülő zöld hulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom) ahelyett, hogy elégetnék vagy lerakóra kerülne, komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba.

Kerületünkbe szerdánként érkezik a járat, amely a térképen feltüntetett szolgáltatási körzetben gyűjti be a zöldhulladékot, amelyet kizárólag az FKF Nonprofit Zrt. logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK feliratú, biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákokban szállít el.

Zöldhulladékgyűjtő-zsákot vásárolni a kerületben a következő helyeken lehet 235 forint/darab áron, amely tartalmazza az elszállítás és a komposztálás költségét is.

  • Városháza portája

1221 Budapest, Városház tér 11.

hétfő: 08:00-18:00

kedd: 08:00-16:00

szerda: 08:00-18:00

csütörtök: 08:00-16:00

péntek: 8:00-12:00

  • Budafoki Szomszédok Piaca, piacfelügyelőség irodája

1221 Budapest, Játék utca 2-12.

hétfőtől csütörtökig 8:00-12:00

  • Nagytétényi hulladékudvar

1225 Budapest, Nagytétényi út 341-343.

hétfőtől szombatig 8:00 - 20:00

A viszonteladók teljes listája itt érhető el. (A független értékesítési pontokon vásárolható zsákok ára eltérhet az FKF Nonprofit Zrt. által meghatározott ártól.)

A zsákok kikészítésénél figyeljen a következőkre:

  • Ügyeljen arra, hogy a zsákba kizárólag lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű és gyom helyezhető! Amennyiben a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot, vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak a zöldjárat munkatársai, a zsákot nem szállítják el. A begyűjtött zöldhulladékból komposztálási technológiával minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül, ezért nagyon fontos a hulladék tisztasága. 
  • Fontos, hogy csak a max. 10 cm átmérőjű faágakat helyezzünk ki, kb. egyméteresre darabolva, összekötve, mert az ennél vastagabbakat nem szállítják el.

 

Forrás és további információk: https://www.fkf.hu/kerti-zoldhulladek-gyujtes

https://www.fkf.hu/hirek/marcius-2-kezdodik-kerti-zoldhulladek-elszallitas