Ugrás a tartalomra

Újra járható a Vágóhíd utca

2019. február 15. péntek
A műszaki átadás-átvételi eljárás még nem történt meg, de a gépjármű és gyalogos forgalom számára már biztosított az átjárás a Vágóhíd utcában.
Újra járható a Vágóhíd utca

A Kelenföld - Százhalombatta vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése projekt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A fejlesztés részeként 20,5 km hosszan a vasúti pályát teljesen átépítik és korszerűsítik. A pálya nagyrészt 120 km/h pályasebességgel lesz járható 225 kN tengelyterhelés mellett. Az állomásokon és megállóhelyeken 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek korszerű térvilágítás rendszerrel. A felsővezeték-rendszert teljes hosszában átépítik.

A fejlesztés keretében újult meg a 40a vasútvonal Vágóhíd utca keresztezésben lévő hídszerkezet, az utca átépítésre került,  valamint új támfal épült annak kiszélesítése miatt. A munkálatok ezen a szakaszon befejeződtek, így a Vágóhíd utca már használható a gyalogos, a kerékpáros és az autós forgalom számára is.

Újra járható a Vágóhíd utca