Ugrás a tartalomra

Újra megnyitott a budafoki garázsvásár

2024. március 31. vasárnap
Hatalmas érdeklődés a kerületi bolhapiacon és kézművesvásáron
Újra megnyitott a budafoki garázsvásár

Az előző alkalmakhoz hasonlóan hatalmas volt az érdeklődés a március 23-i garázsvásáron is a budafoki Piac téren. Az árusstandokat már jóval a szombati esemény előtt lefoglalták, és az eladók örömére sok potenciális vásárló is kilátogatott a rendezvényre. A kezdeményezés ötletgazdája Krieger Krisztina önkormányzati képviselő volt, a szervezőtársak pedig a XXII. kerületi Anyukák csoporttagjai és a Klauzál Ház voltak.

A piacon korábban bab-mama ruha- és könyvvásár volt, most bolhapiacot és kézművesvásárt szerveztek a kerületieknek. A vásárlók a régi, használt tárgyak mellett a helyi kézművesek által készített egyedi munkákhoz is hozzájuthattak.

A szervező Klauzál Ház erre a szombatra ugyanis egy újítást vezetett be: a már néhány korábbi alkalommal jól bevált garázsvásár kínálatát kézművesvásárral bővítette. A vásári hangulatról egy múltidéző verkli és a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt szórakoztató bohóc gondoskodott. A találós kérdésekkel fűszerezett bohócműsor mellett a gyerekek részére lufit hajtogattak, és egy kosaras körhinta is forgott.

A gyerekek ezenkívül a Klauzál Ház jóvoltából kézműves-agyagozáson is részt vehettek, és arcfestés is volt, ami mindig nagy öröm a kicsiknek. Az egyik árus asztalánál gipszformákat is színesre festhettek a gyerekek.

Az árusok kínálata – ahogy az egy garázsvásártól el is várható – rendkívül sokrétű volt. A használt cipők, ruhák, játékok, könyvek, konyhai eszközök, egyéb használati tárgyak mellett szép kerámiák, porcelánfigurák, gyönyörű ékszerek, dísztárgyak találhattak új gazdára. Egy autodidakta festő hölgy pedig festményeket is árult korábbi alkotásaiból.

A kézműveseknél is sok mindent lehetett vásárolni, a horgolt sapkák, sálak, kosarak, állatfigurák, húsvéti dekorációk, kerámiák, dísztárgyak is kikerültek az asztalokra.

Gazdik István, a Klauzál Ház vezetője a helyszínen elmondta, nagyon örülnek a garázsvásárok iránt egyre növekvő érdeklődésnek. A következő, hasonló tematikájú bolhapiacot és kézművesvásárt április 20-án, szombaton tartják meg, és arra is már most többen regisztráltak.

Ezt megelőzően pedig két hét múlva, április 6-án, szombaton 9 és 14 óra között kerül sor a harmadik Baba-mama ruhabörzére, amire a szervezők szeretettel várják az érdeklődőket. A vásárok idején – az eddig szokásos módon – a gyerekeket játszósátorral és kézműves-foglalkozásokkal várják.

(VH – huszonketto.hu)