Ugrás a tartalomra

Újranyitnak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár tagkönyvtárai - Frissítve!

2020. június 25. csütörtök
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár nagyobb könyvtárai július 1-től, valamennyi tagkönyvtára már július 22-től várja az olvasókat.
Újranyitnak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár tagkönyvtárai - Frissítve!

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár olvasói a koronavírus-járvány miatt az utóbbi hónapokban nélkülözni kényszerültek a kölcsönzés, a helyben használat, vagy éppen a könyvtári rendezvényeken,  foglalkozásokon való részvétel lehetőségét. A könyvtár ebben az időszakban továbbfejlesztett távszolgáltatásokat kínált használóinak. Otthonról elérhető adatbázisokkal támogatta a digitális oktatásban résztvevő diákokat és tanárokat, online meseolvasással, kézműves foglalkozásokkal és játékokkal segítette a szülőket és a gyerekeket a szabadidő hasznos eltöltésében.

A 22. kerületben is jelentős a rendszeres könyvtárlátogatók száma. Számukra jó hír, hogy a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár tagkönyvtárainak újranyitására két ütemben sor kerül.

 

A kerületben működő könyvtárak így nyitnak ki:

XXII/3. Budafoki Könyvtár

2020. július 1-től

H, Sz, Cs: 12.00-18.00

K, P: 10.00-16.00

XXII/1. Nagytétényi Könyvtár

2020. július 22-től

H, Sz, Cs: 14.00-18.00

K, P: 10.00-14.00

 

Az újranyitást követően jelentős forgalom várható a FSZEK összes tagkönyvtárában, hiszen 63 688 olvasótól 231 457 dokumentumot várnak vissza. Emiatt is szükséges az ütemezett nyitás.

A könyvtárakban a zárvatartás alatt is folyamatos volt az új könyvek beszerzése, így a nyitáskor valamennyi tagkönyvtár a legfrissebb újdonságokkal várja az olvasókat.

A nyár folyamán az újranyitott könyvtárakban nem terveznek szünetet.

A kedden és pénteken 10-től 12 óráig tartó idősávot elsősorban a 65 év felettieknek ajánlják, de valamennyi korosztály a teljes nyitvatartási időben felkeresheti a könyvtárakat. A távolságtartás szabályainak betartását és maszk használatát kérik a látogatóktól. 

Az olvasók elégedettségét szem előtt tartva a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár ingyenesen hosszabbítja meg a fizetős könyvtári tagságok lejáratát, mindenkinek annyi nappal, amennyi neki a zárvatartás miatt kiesett. A könyvtárakba ismét be lehet iratkozni, illetve a lejárt tagságokat is meg lehet hosszabbítani.

Fontos információ, hogy a nyitás után 30 napon belül késedelmi díj fizetése nélkül lehet visszavinni a zárás előtt kölcsönzött műveket.

A könyvtár átmenetileg ingyenessé tette az előjegyzési szolgáltatását is, mivel kölcsönözni egyelőre csak az előre megrendelt könyveket, filmeket és hangzó anyagokat lehet. Az igénylésre a könyvtár a honlapján elérhető katalógusból, e-mailben és személyesen is lehetőséget biztosít.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár tervei szerint 2020. július 22-től már lehetőség lesz a polcokról történő közvetlen válogatásra valamennyi tagkönyvtárban. Augusztus 10-től újból lehetőség nyílik a Könyvet házhoz szolgáltatás igénybevételére az idős, beteg, mozgáskorlátozott, lakáshoz kötött olvasóink számára.

Az újranyitásról naprakész információkat a www.fszek.hu címen találnak az érdeklődők

Újranyitnak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár tagkönyvtárai - Frissítve!