Ugrás a tartalomra

Úrinő az úriemberek között

2015. augusztus 15. szombat
Dr. Mihályi Réka énekhangját is megcsodálhatjuk a Group'N'Swing fellépésén
Úrinő az úriemberek között

Úrinő az úriemberek között

– Milyen érzés egyetlen nőként ilyen népes fiúcsapatban játszani?
– Hálás szerep, hiszen a tenyerükön hordoznak a fiúk – válaszolta a jogász képzettségű, csinos énekesnő. – Van, aki a nővérének, van, aki a húgának tart, de általában a lelki társuk vagyok, mert sokszor nekem panaszolják el, ha bármi nyomasztja a lelküket, szívüket. Egy ilyen fiús csapatban szükség van a női energiákra.
– Az élet néha borzasztó?
– Tudom, a Botrány című számunkra utal, ez az egyik sora. Botrányok nem jellemzik a zenekart, de természetesen mindannyiunk életében előfordulhatnak „botrányos” hullámvölgyek, de hát az élet néha borzasztó tud lenni.
– S a Most légy férfi című, júniusban megjelenő lemezük címe mire utal? 
- Ez a dalunk januárban született, akkor, amikor Gájer Bálint helyett Magyar Bálint lett a csapat férfi énekese.  Bálint egy igazi úriember, talán néha egy picit félszeg, ígyhát ezt a dalt neki címeztem. Egyébként dalaink kilencven százaléka megtörtént eseményeket, jelenségeket dolgoz fel.
– Feldolgozták a múlt század híres swing-shuffle-boogie dalait is. Miért lettek szerelmesei ezeknek a százéves számoknak?
– Sokan vannak így, akik meghallgatják ezeket a vidám dalokat, azonnal beleszeretnek a műfajba, sőt azonosulnak is vele. Zenénk bár kortalan, de tény, hogy mély gyökerei vannak. Könnyed stílusa hamar szerethetővé, újra divatossá tette. Mi is azért szeretjük, mert zenei szabadságot ad az alkotásban, és bátran ötvözhetjük a különféle stílusokat. Nálunk ez a fajta zene belülről fakad, ami magával ragad bennünket és hallgatóit is, akik gyakran táncra perdülnek a koncertjeinken.
– Ha még fogyasztanak is hozzá finom pezsgőket vagy borokat…
– Erre valók ezek a fesztiválok. Különben a koncert végén én is fogok fogyasztani, mert éppen szeptember 5-én ünneplem a születésnapom. A száraz vörösbort szeretem. A zenekar tagjai is szívesen fogyasztanak bort és pezsgőt. Aki eddig nem kedvelte volna ezeket, társaságunkban biztosan bor kedvelővé vált. Komoly borkultúra alakult ki nálunk az évek alatt. Budafokot nagyon szeretjük. Sajtómenedzserünk Gönczi  Dorka idevaló, sőt az unokanővérem itt orvos, éppen a Törley közelében van a családi házuk, ahol rendszeresen látogatom őket. Igazán magával ragadó a környék! Kötődésem miatt is alig várom, hogy itt lépjünk fel!

(Temesi)


Úrinő az úriemberek között  Kattintson a Budafoki Pezsgő-

és Borfesztivál honlapjára!

Fellépők, borászatok bemutatkozása,

tudnivalók, képek és minden infó

várja a fesztiválról!