Ugrás a tartalomra

Úszás dicsőségben

2022. március 31. csütörtök
Több mint hatvan érmet szereztek a „Budafókák”
Úszás dicsőségben

Február végén és március elején három versenyen több mint hatvan érmet szereztek a Budafóka SE ifjú úszói. A „Horváth-műhely” legújabb felfedezettje, Molnár Dóra három számot is megnyert.

A Horváth Tamás vezetőedző irányította edzői team – Lukács Zsuzsa, Tapodi Dániel és a többi tréner – remek munkát végez a Hajós Alfréd Tanuszodában.

Február 26-án, a Budapest Kupa első fordulóján vettek részt tizenegy éves és annál idősebb úszóink, majd az ezt követő hétvégén nagycsoportunk a Tavaszi BVSC Kupán remekelt, miközben közepes és kiscsoportosaink a dunaújvárosi Intercisa Kupán arattak babérokat.

A Budapest Kupán Szabó Domokos két első helyet szerzett, Bencsics Angéla egy számban győzött, Kömöz Eszter, Pincési Szonja és Pintér Noémi egy-egy harmadik hellyel gazdagította a budafoki éremtermést. Továbbá a Szántó, Sárvári, Rosta, Szabó összetételű fiú és a Pincési, Báder, Pintér, Bencsics leány 4x50 méteres gyorsváltó egyaránt második lett.

Az Intercisa Kupán Kömöz Eszter, Korvin Máté, Steinicz Viki, Pallagi Linett, Pincési Szonja, Szántó Brúnó és a 8x50 méteres mix gyorsváltó diadalmaskodott, de volt, aki többször is.

Végül a BVSC versenyén, a nagyobbaknál Pálinkás Luca, Flórián Natália, Molnár Dóra, Revuczky Anna, Kulcsár Lili, Mizsey Péter és Rátkai Zsófia halmozott sikert sikerre. Közülük is kiemelkedett az alig 16 esztendős Molnár Dóra, a februári nizzai Golden Tour-versenyen a 200 méter háton remek eredménnyel (2:10.32) diadalmaskodó klasszisjelölt, a „Horváth-műhely” legújabb felfedezettje: Dóra három számot is megnyert, az 50 és a 100 méter gyorsot és a 100 méter hátat.

Ch. Gáll


Képünkön: Munkácsy Károly-díjat kapott Molnár Dóra úszó 2021-ben a Kerület Napján


A Kolonics reménységei

Az Országos Úszó Diákolimpián, Debrecenben remek eredményeket értek el a budafoki Kolonics György Általános Iskola és Köznevelési Sportiskola 3. korcsoportos tanulói. Rácz Dorka 100 méter háton 3., 100 gyorson 5. lett. Miklós Barbara 100 mellen 8. lett, csakúgy, mint a Miklós Barbara, Zsiga Adrienn, Gondos Anita, Rácz Dorka összeállítású lányváltó.