Ugrás a tartalomra

Úszás, duatlon, triatlon

2016. május 14. szombat
Győri Mikes, a Kempelen Farkas Gimnázium diákja megkapta a Jó tanuló, jó sportoló díjat
Úszás, duatlon, triatlon

A jó tanuló, jó sportoló Győri Mikes fő száma és egyben kedvence is a mellúszás. Ebben száz méteren tartja magát a legeredményesebbnek, de úgy érzi, a kétszáz méter is jó táv a számára. A Budafóka XXII. SE versenyzője az osztrák Bécsújhelyre gondol a legszívesebben, mert ott több érmet is szerzett az elmúlt években, és azért is szereti, mert a kétnapos verseny délutánján eddig mindig jutott idő arra is, hogy az uszoda melletti élményfürdőben, az óriáscsúszdákon csúszdázhasson.

A fiatal sportoló elmesélte, hogy tavaly ugyan nem lett dobogós ezen a versenyen, de szinte minden úszásnemben, pillangón, háton, mellen és gyorsban is sikerült javítania az idején. Eddigi legnagyobb versenyének a tavalyi országos bajnokságot tartja annak ellenére, hogy nem szerzett érmet. 

A hatodikos fiúnak az egyesületben, ahol másfél-két órát edz naponta új edzője, Majoros Dániel segítségével és Horváth Tamás irányítása mellett, Mészáros Márk és a szintén kiváló úszó, Márton Richárd a példaképei, mert nagyon jók az eredményeik és barátként is lehet rájuk számítani. Versenyek előtt sokszor adnak instrukciókat a fiatalabbaknak, így neki is. 
Mikes az úszás mellett duatlon- és triatlonversenyeken is indul, és a nem leigazoltak között többször lett már budapesti bajnok, sőt egyszer az országos versenyt is megnyerte.

– Szabadidőmben nem szoktam futni, mert annyira megedzett az úszás és az iskolai testnevelés, hogy egy-két kilométert külön edzés nélkül is könnyedén le tudok futni. Kerékpározni Haász Feri bácsi táboraiban tanultam, azóta hetente egyszer-kétszer ülök csak biciklire – mondta az úszó szakosztály ígéretes tehetsége, akit meglepett, hogy iskolájában, a Kempelen Farkas Gimnáziumban őt javasolták a Jó tanuló, jó sportoló díjra. Úgy érzi, hogy ötödik osztályban nem úgy teljesített, ahogy azt magától elvárja, de ebben a tanévben semmi gondja nincs a tanulással, jól sikerült az első féléve. Kedvenc tárgyai az angol és a történelem, szeret rajzolni, főleg ceruzával, és mint említette, csak a matematikára, a nyelvtanra és a természetismeretre kell egy kicsit jobban odafigyelnie. (Tamás Angéla)