Ugrás a tartalomra

Úszóikonok között Százhalombattán

2015. november 18. szerda
Karsay Ferenc polgármester adta át Hosszú Katinka, Kapás Boglárka és Risztov Éva díjait
Úszóikonok között Százhalombattán

A harmadik beiktatási ünnepséget tartották Százhalombattán, ahol a rövid pályás úszóbajnokság után újabb hat nagyság került be a Magyar Úszó Hírességek Csarnokába: Gyarmati Andrea, Güttler Károly, Novák Ilonka, Tumpek György, Verrasztó Zoltán, valamint a mesterek közül Széles Sándor. A rendezvényen meghívottként részt vett Karsay Ferenc polgármester is, akit az a megtiszteltetés ért, hogy 2015 november 14-én az úszók XII. Országos rövid pályás nyílt bajnokságán három csodálatos sportembernek, Hosszú Katinkának, Kapás Boglárkának és Risztov Évának adhatta át érmeit a 400 m-es gyorsúszás után. Budafok-Tétény számára nagy öröm és dicsőség, hogy a Budafóka XXII. SE versenyzői idén is nagyon jól szerepeltek az országos bajnokságon: az összesített klubversenyben hetedikek lettünk, Mészáros Márk, kerületi úszó pedig kijutott az Európa-bajnokságra. Bodnár Tamás edzőtől megtudtuk azt is, hogy voltak egyéb jó eredményeink is. Amellett, hogy Mészáros Márk ezüst, és bronz érmet szerzett száz, illetve ötven méteres gyorsúszásban, Márton Richárd és Zombor Gábor például évjáratos csúcsot úszott, a 4X50 méteres vegyes váltónk pedig harmadik helyezést ért el. Százhalombattán 2013 és 2014 után harmadszor iktatták be a sportág nagyjait a Magyar Úszó Hírességek Csarnokába. Az úszócsalád legnagyobb évi ünnepségén először felidézték az elmúlt két esztendő pillanatait, amikor is Hajós Alfréd, Egerszegi Krisztina, Darnyi Tamás, Hargitay András, Széchy Tamás és Kiss László, majd Székely Éva, Szőke Kató, Wladár Sándor, Rózsa Norbert, Czene Attila és Sárosi Imre került a halhatatlanok közé, továbbá médiadíjasként  Vitray Tamás.

Az ünnepség keretében a rövid pályás országos bajnokság legjobbjai a Magyar Úszó Szövetség partnerei által felajánlott igen értékes különdíjakat vehették át a legjobb időeredmények abszolút pontértéktáblázata alapján. És akik a legkiemelkedőbbet nyújtották: Hosszú Katinka, Gyurta Dániel, Kapás Boglárka, Cseh László, Gyurta Gergely, Jakabos Zsuzsanna, Bernek Péter, Kis Gergő, Risztov Éva, Horváth Dávid, Financsek Gábor, Grátz Benjámin, valamint Késely Ajna.

Az est végén – melyet egyedi bemutató is színesített, felvonultatva az elmúlt száz év fürdőruhadivatját Zoób Kati divattervező mentoráltjai, fiatal divattervezők jóvoltából – a hírességek csarnokának Médiadíját vehette át Csurka Gergely, a MÚSZ sajtófőnöke.

Zárásként Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke köszönte meg valamennyi nagy bajnoknak, hogy a magyar úszósport a világ legjobbjai között volt és van, hozzátéve: ez ad erőt annak a hatalmas feladatnak a lehető legszínvonalasabb végrehajtásához, amelyet a 2017-es FINA-világbajnokság megrendezése jelent. VH-MÚSZ

 
Karsay Ferenc polgármester adta át Hosszú Katinka, Kapás Boglárka és Risztov Éva díjait - videó

https://www.youtube.com/watch?v=z4o81Acx4UI

https://www.youtube.com/watch?v=FO3N_xQc02Y