Ugrás a tartalomra

Utazás a világ körül

2015. április 18. szombat
A Kossuth iskola diákjai és tanárai ismét kiváló előadásokkal lepték meg a szülőket az alapítványi műsorukon a Klauzál Gábor Művelődési Központban
Utazás a világ körül

Ismét lenyűgözték a Kossuth Lajos Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános iskola diákjai és pedagógusai a szülőket az intézmény hagyományos alapítványi bálján. A Klauzál Gábor Művelődési Központ zsúfolásig megtelt Bujtor István színháztermében előadott műsorukban kétszer egy órában szórakoztatták a közönséget a diákok. A rendezvényt az iskola egykori és jelenlegi vezetői, tanárai mellett megtekintette Szabolcs Attila országgyűlési képviselő is. 

Az előadás az iskolai műsorok hagyományaihoz híven mesés közjátékokkal egymásba illesztett táncos produkciókból állt, amelyekre a kossuthos diákok több hétig készültek az osztályfőnökeikkel és a pedagógusokkal, de a próbákat, a koreográfiák megalkotását tánctanár is segítette. Az alsósok műsorát az iskolai drámacsoport, a David and His Friends társulatának meseelőadása vezette be, amellyel a diákok díjat nyertek az iskola által kezdeményezett országos angol nyelvű drámaversenyen. Ezt követően a gyerekek táncprodukcióin keresztül juthattunk el képzeletben Indiába, a svábok közé, az ír tengerészek világába, Görögországba, az Amerikát felfedező Santa Maria fedélzetére, Hawaii-ra, a Vadnyugatra és Brazíliába. A felsősök „útvonalát”, vagyis a műsor második részét a Nádasdy Előkészítő Néptáncsoport előadása vezette be. Ezután többek között szambát, tangót és a Grease zenéjére előadott modern táncot láthatott a közönség, miközben ismét „elrepülhetett” a gyerekek segítségével a Vadnyugatra, a szavannákra és Olaszországba. Nagy sikert aratott a tanárok produkciója, akik a Balkan Fanatic együttes egyik számára adtak elő egy rendhagyó néptáncbemutatót Budafoki forgatós címmel. A szülők közül idén is sokan meghatódtak, amikor a műsorszámok zárásaként az iskola összes diákja megjelent a színpadon, hogy közösen énekeljen el két slágert. A gyerekek Bruno Mars Count on me című dalát és az Álmodd meg a csodát című számot énekelték el tökéletesen a Játékkészítő című musicalből. 

(VH)