Hírek

Útlezárás lesz a Vágóhíd utcában
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által elindított fejlesztések keretében megújul a Vágóhíd utca és a kereszteződésében lévő vasúti híd is. A kivitelezés március 1-jén kezdődik, melyhez a Vágóhíd utca teljes lezárása szükséges.
2018-02-23

A Kelenföld — Százhalombatta vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése projekt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban valósul meg. A fejlesztés részeként 20,5 km hosszan a vasúti pálya teljes átépítése, korszerűsítése történik. A pálya nagyrészt 120 km/h pályasebességgel lesz járható 225 kN tengelyterhelés mellett. Az állomásokon és megállóhelyeken 55cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek korszerű térvilágítás rendszerrel. A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül.

A fejlesztés keretében megújul a 40a vasútvonal Vágóhíd utca keresztezésben lévő hídszerkezet, valamint a Vágóhíd utca átépítésre kerül. Új támfal épül a Vágóhíd utca kiszélesítése miatt.

Főbb munkafolyamatok:

  • régi hídszerkezet bontása
  • régi iparvágány híd és támfalak elbontása
  • 2 db vasúti provizórium beépítés
  • a jelenlegi 4,5 m nyílású híd helyett 12 m nyílású tartóbetétes vasbeton lemezhíd építése
  • támfal építése IFTD Kft. épülete mellett
  • 6,5 m széles 2x1 sávú útpálya és 2,5m széles kerékpárút kiépítése

A fenti kivitelezési munkák megvalósításához a Vágóhíd utca teljes kizárása szükséges. A munkák megvalósítása 2018. 03. 01-2018. 10. 29. között történik, az utcát előreláthatólag március 5-én zárják le teljesen, de már elsejétől fokozott figyelemmel közlekedjünk a környéken. A kizárás ideje alatt az építési technológia jellegéből fakadóan a gyalogos és kerékpáros átvezetés is ellehetetlenül.

A gyalogos és kerékpáros közlekedés számára a lezárás ideje alatt a javasolt és kitáblázott kerülőút:

Nagytétényi út – Háros utca – 6 sz. főút – Gyár utca

A lezárás ideje alatt türelmüket és megértésüket kéri a beruházó.

Kivitelezéssel kapcsolatos észrevételeket a kivitelező konzorcium által működtetett panasz@vhid.hu e-mail-címre, illetve a +36 30 852 7059-es telefonszámra várják.

Forrás: NIF Zrt.