Ugrás a tartalomra

Útmutató az oltásra való online időpontfoglaláshoz

2021. május 20. csütörtök
Lassan egy hónapja üzemel az internetes időpontfoglaló-rendszer. Jelenleg 4 féle oltóanyagra lehet időpontot foglalni, a foglaláshoz pedig már nem kell a telefonon kapott sms, minden érvényes regisztrációval rendelkező jelentkezhet az oltásért.
Útmutató az oltásra való online időpontfoglaláshoz

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) oldalán jelenleg 4 féle vakcinából lehet választani: Pfizer, Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik V. Miután az orosz vakcinából már nem érkezik több szállítmány, ezért mindenkit arra kérnek, hogy aki az orosz ellenszert szeretné megkapni, mielőbb foglaljon időpontot.

Az időpontfoglalás egyszerűen működik: A regisztráció során csupán a tajszámot és születési dátumot kell megadni. Ezután kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni a vakcinát. Mindenki csak egyszer igényelhet időpontot. A véglegesített foglalás már nem módosítható. Csak a már feldolgozott, érvényes regisztrációval rendelkezők jogosultak az időpontfoglaló használatára.

Mindenkitől néhány nap türelmet kérnek a regisztráció érvényesítéséig. Fontos, hogy nem csak a lakcím szerinti kórházi oltópontra lehet időpontot foglalni. Azonban arra is ügyelni kell, hogy a második oltást is ugyanott adják be, ahol az elsőt.

Ha valaki valamilyen oknál fogva nem tud megjelenni az oltásra, akkor is jogosult marad az immunizálásra a későbbiekben is. A második oltásra már nem kell külön regisztrálni. 

Útmutató az oltásra való online időpontfoglaláshoz