Ugrás a tartalomra

Vadasparki kirándulás

2015. november 14. szombat
A gyermekeknek a legjobban a parasztudvar tetszett
Vadasparki kirándulás

Az őszi szünetben több rendezvénnyel is készültek a Családok Átmeneti Otthonának dolgozói, melyek közül az első kirándulás volt, a Budakeszi Vadasparkba. A tavalyi évhez hasonlóan 2015-ben is több mint 30 ingyenes jegyet bocsátott a park a rászorulók rendelkezésére, melyért ezúton is szeretnénk ismételten köszönetet nyilvánítani az üzemeltetőknek.

A gyermekek izgatottan várták a kirándulást, sokan közülük életük első találkozására készültek az olyan állatokkal, mint például a barnamedve. A kisállat-simogatóba a hétfői pihenőnap miatt nem mehettek be a családok, ennek ellenére látnivaló így is bőven akadt a számukra. A legnépszerűbb terület a parasztudvar volt, ahol a különféle háziállatokkal, többek között a szarvasmarhával, az öszvérrel és a kecskével ismerkedhettek meg. A parklátogatás másik jellegzetes helyszíne a barnamedvék ketrece volt, ahol a kisebbek kedvéért ugyancsak hosszabb időt töltött a csoport. 
A körút végéhez közeledve a családok ellátogattak az egyik legismertebb erdei ragadozó, a farkas kifutójához. Az éppen etetésre váró állatok nem bújtak el a kíváncsi szemek elől, ezért mindenki alaposan szemügyre vehette őket.
A családok kellemesen elfáradva, de élményekkel tele érkeztek vissza az otthonba. Az intézmény dolgozóinak örömmel meséltek a látottakról a gyermekek, akiknek minden bizonnyal maradandó emléket jelentett ez a kirándulás. (D.Cs.)