Ugrás a tartalomra

Vállalkozói konzultáció az energiaválságról

2022. szeptember 19. hétfő
A kerület vállalkozói, valamint Karsay Ferenc polgármester az előttünk álló kihívásokról és az energiaválságról egyeztettek.
Vállalkozói konzultáció az energiaválságról

A reggelivel egybekötött közös eszmecserét és kapcsolatépítést immár harmadik alkalommal rendezték meg, most az energiaválság volt a fő téma.

A meghívottakat Jurás László, az Ipartestület elnöke köszöntötte, összefoglalva a korábbi években szervezett konzultációk sikerességét, valamint felvázolva a vállalkozásokra váró megoldandó helyzetet.

Az esemény végén Karsay Ferenc polgármester válaszolt a vállalkozók által felvetett kérdésekre és problémákra.

– Ez a vállalkozói konzultáció, ami az önkormányzat képviselő, a vállalkozók között zajlott, illetve a vállalkozók egymás közt tudtak tapasztalatot cserélni, most már hagyományos. Köszönet ezért az Ipartestületnek, hogy megszervezi most már rendszeresnek mondhatóan, és az apropóját pedig a jelenlegi háborús veszélyhelyzet képezi, illetve az ehhez kapcsolódó energiaár-változások, amelyek nagyon komoly hullámokat keltenek ebben a térben. Azokat a tapasztalatainkat cseréltük ki a vállalkozókkal, hogy erre a helyzetre hogyan reagál az önkormányzat, milyen lépéseket tesz, hogyan tud azonnali döntéseket, intézkedéseket hozni, hogyan tud rövid távon már jelentős megtakarításokat eredményező intézkedéseket tenni, és hogy hogyan készül a jövőre, hogy átállítsa például az energiafelhasználás rendszerét megújuló energiákra. Hasonló kihívások előtt vannak a vállalkozók is, és nyilván hogy hogyan tudunk e tekintetben együttműködni, hogy tudjuk egymást kölcsönösen segíteni – mondta a polgármester.

Karsay Ferenc szerint a legfontosabb, hogy meg tudjuk őrizni a munkahelyeket, mert amíg dolgozni tudnak az emberek, amíg hasznot tudnak termelni a vállalkozásnak, és amíg adót tudnak fizetni az önkormányzatnak, addig a település is működni fog.

Fotók: Horváth Tamás