Ugrás a tartalomra

Válogatott tréner, bajnok ifjak az atlétikapályán

2017. március 07. kedd
Sikeres évet zártak a BMTE atlétika szakosztályának versenyzői 2016-ban
Válogatott tréner, bajnok ifjak az atlétikapályán

A jó edző sikeres sportolókat képez. Mi sem példázza ezt jobban, mint a BMTE atlétika szakosztálya, ahol egyre jobb eredmények születnek. A 2016-os sikerekről és a legfrissebb helyezésekről kérdeztük Barta Attilát, akit idén felkértek arra, hogy legyen az edzője a Magyar Atlétikai Szövetség ifjúsági és junior válogatottjának.

Molnár Janka méltán kaphatta meg tavaly a Vitéz Pokorny Endre sport ösztöndíjat, hiszen eredményei önmagukért beszélnek. Tizenöt éves kora ellenére az ifjúsági és a felnőtt szuperligaversenyeken is kiválóan teljesített, nála jóval idősebbeket utasítva maga mögé. Fő versenyszámában, a 400 méteres síkfutásban az alábbi eredményekkel büszkélkedhet: Fedett pályás Országos Bajnokság 2. helyezés, Ifjúsági Fedett pályás Országos Bajnokság 1. helyezés, Serdülő Országos Bajnokságon 1. helyezés, időeredményével jelenleg is serdülőcsúccsal ranglistavezető. A Törökországban megrendezett Gymnasiadén (gimnazisták világbajnoksága) 1. helyezést ért el, innen hazatérve a Felnőtt Szuperliga 2. helyezettje lett. Az elmúlt négy hétben több helyszínen rendezték meg a fedett pályás versenyeket. Janka a felnőtt Fedett pályás Országos Bajnokság 2. helyezettje lett 55.61-es idővel 400 méteren, illetve 3. helyezést ért el 200 méteres síkfutásban 25.03-as egyéni csúccsal, amivel ebben a versenyszámban is korosztályos ranglistavezető. Janka európai ifjúsági olimpiai kerettag, így nyáron a Győrben megrendezendő játékokon képviseli hazánkat.

A szakosztály több versenyzője is jól teljesített tavaly. Az ifjúsági EB-re utazhatott Bartha Előd, aki itthon elsőként futotta meg a szövetség által meghatározott erős kvalifikációs szintet. Tbillisziben a 400 méteres gátfutásban indult versenyző az előfutamot jól teljesítette, 54.70-es idővel jutott az elődöntőbe, amit azonban sajnos gyomorfertőzés és hajlítósérülés miatt fel kellett adnia. A teljes felépülése érdekében az idei fedett pályás versenyeken nem indult, készül viszont a nyári junior EB-re. Wahl Zoltán szintén remek formában van, hiszen a február 18–19-én megrendezett Fedett pályás Felnőtt Magyar Bajnokságon 200 méteres síkfutásban egyéni csúccsal, 22.57-tel a 6. helyen végzett, ezzel az eredménnyel ő is ranglistavezető az ifjúsági korosztályban, így a jövő héten rendezendő Ifjúsági Országos Bajnokságon aranyesélyes. A serdülő versenyzők közül Kulcsár Panka a tavalyi Országos Bajnokságon 3. helyezést ért el 300 méteres gátfutásban. Kőszegi Míra a Serdülő Országos Bajnokságon 300 méteren 4. helyezést ért el, az idei korosztályos Fedett pályás Országos Bajnokságon 300 méteres síkfutásban egyéni csúccsal 2. lett, de mindenki számára érthetetlen indokkal (a pálya elhagyása címén) kizárták a versenyből. A felnőtt Magyar Bajnokságon bizonyított újra, itt 200 méteren, szintén egyéni csúccsal 26.06-tal lett kilencedik.

(Viszkocsil Dóra)