Ugrás a tartalomra

Változik a 133E, a 33-as és a 13-as busz útvonala február 18-tól

2023. február 10. péntek
A többség támogatta a tömegközlekedési eszközök útvonal-módosítását.
Változik a 133E, a 33-as és a 13-as busz útvonala február 18-tól

Társadalmi egyeztetést tartott a Budapesti Közlekedési Központ a 133E, a 33-as és a 13-as busz útvonal-módosításáról decemberben. A kérdőívet több mint 800-an töltötték ki, néhányan további észrevételeket is megfogalmaztak, amelyek segítették a végleges hálózat kialakítását.

Az eredmények alapján a válaszadók 77 százaléka támogatta a 33-as és a 13-as busz útvonal-módosítását, és 84 százaléka egyetértett a 133E útvonalának meghosszabbításával.

A fejlesztéssel Nagytétény-Diósd vasútállomás mind az Angeli út, mind a Nagytétényi út felől közvetlenül elérhetővé válik, valamint a Nagytétényi temető környékéről közvetlenül utazhatnak a kerületközpontba és Újbudára. A csúcsidőben félóránként induló és Budapest-bérlettel is igénybe vehető elővárosi vonatokkal gyorsan elérhető a belváros.

Nagytétény, ipartelep térségéből közvetlenül elérhető a belváros, valamint Nagytétény, Budatétény felől is közvetlenül elérhetővé válik a Savoya Park. A 33-as busz útvonalának módosításával Nagytétény külső része felől a Móricz Zsigmond körtér a 133E buszokkal és rövid sétával, vagy a 33-as buszra való közös peronos átszállással továbbra is megmarad, miközben a 133E meghosszabbítása az alacsony forgalmú útvonalon nem rontja a járat megbízhatóságát.

2023. február 18., szombattól a következő változások lépnek életbe:

  • a 33-as buszok a Savoya Park érintésével az Angeli úton át Nagytétény-Diósd vasútállomásig, a munkanapokon reggel induló 33A járatok a Móricz Zsigmond körtértől egészen az Építész utcáig közlekednek;
  • a 133E járatok Nagytétény, Erdélyi utca helyett meghosszabbított útvonalon, egészen Nagytétény, ipartelepig közlekednek;
  • a 13-as buszok a reggeli csúcsidőben Diósd felől Budatétény felé két alkalommal betérnek Nagytétény-Diósd vasútállomáshoz.

További részleteket a BKK.hu oldalon olvashatnak.