Ugrás a tartalomra

Van tartása a csapatnak

2019. március 01. péntek
0-2-ről egyenlített a BMTE a jó képességű Csákvár ellen
Van tartása a csapatnak

Kulcsár Kornél és a 17 éves Farkas Bálint góljával 0-2-ről mentett döntetlent a BMTE a Csákvár ellen. Az értékes döntetlennel – ami kis szerencsével győzelem is lehetett volna – tovább távolodik a csapat a kieső helytől. Amihez az előző heti, soroksári bravúros 1-0-s győzelem is nagyban hozzájárult.

Van tartása a csapatnakA hét budafoki eseménye – ilyesmi is ritkán fordul elő – nem a hét végi bajnoki meccs volt, hanem Mervó Bence hétközi leigazolása. Nem csoda, hiszen kis klubunk nem mindennap szerződtet olyan csatárt, aki az U20-as világbajnokságon öt góljával ezüstcipős volt…
„Bence lábadozik sérüléséből, hamarosan pályára is léphet, és remélhetőleg hasznára lehet a csapatnak. Bence nagybátyja jó barátom, ráadásul Budafok-szurkoló, így amikor az unokaöccse felbontotta a győri szerződését, elkezdtünk tárgyalni, és meg is egyeztünk. Jó alkatú, tehetséges, még mindig csak 23 éves csatár, aki nálunk újra felépítheti magát” – mondta az új szerzeményről Jakab János tiszteletbeli elnök, aki nem is tagadta, hogy Bélteky Róbert tulajdonos kockázatot vállalt egy sérülésből lábadozó labdarúgó leszerződtetésével.
De vissza a bajnoki pontvadászathoz. Február 17-én a Soroksáron, Gohér Gergő góljával aratott 1-0-s győzelem úgy kellett, mint egy falat kenyér, ami után most vasárnap a Promontor utcában vártuk a folytatást a Csákvár ellen.
Erre Skribek és Baracskai góljaival egy óra elteltével 2-0-ra vezetett a vendégcsapat…
„Rengeteg helyzetet hagytunk ki, de kétgólos hátrányban is megmutatta a csapat, hogy van tartása – mondta Jakab János. – Előbb a 62. percben Kulcsár Kornél szépített, majd a 73. percben a csereként beállt 17 éves, saját nevelésű Farkas Bálint berúgta az egy pontot érő egyenlítő gólt. Jó lett volna nyerni, de az egy pont is eggyel több a semminél, amivel stabilizáltuk a helyünket, és távolodunk a kiesőzónától.”
Hogy is mondta Csizmadia Csaba edző egy korábbi interjúban? „Hátrafelé nem akarunk tekinteni, célunk a középmezőny!” (Ch. Gáll András)

Van tartása a csapatnak