Ugrás a tartalomra

Varga Miklós nekünk énekel

2020. május 30. szombat
Az énekes csatlakozott a TV2 jótékonysági műsorához
Varga Miklós nekünk énekel

Az előadóművészek a bezártság ellenére azon fáradoznak, hogy minél több örömöt szerezzenek embertársaiknak. A fellépések híján mindegyikük sok időt tölt otthonában, és amennyiben szerencséje van, ahogy a többek között az István, a király rockopera címszerepéből is ismert Varga Miklósnak, akár családja tagjaival is létrehozhat sokak számára emlékezetes, közös produkciót.

Varga Miklós nekünk énekelA Budatétényben élő családban ma már nemcsak a népszerű rockénekes énekel, hanem tizenkilenc éves ikergyermekei, Vivien és Szabolcs is. Az utóbbi években nemegyszer hármasban szórakoztatják a közönséget, ahogy áprilisban például az újbudai idősotthon lakóit és a TV2 nézőit is, igaz, a koronavírus-járvány miatt rendhagyó módon.

– Két keresztfiam, gyermekeim unokatestvérei kértek meg minket, hogy készítsünk itthon egy videofelvételt a nagymamájuknak és lakótársainak, ezzel is javítva a hosszú ideje bezártságba kényszerülő idős emberek közérzetét és hangulatát. Kiválasztottunk egy szerintünk odaillő részletet az István, a király című rockoperából, telefonnal rögzítettük, és elküldtük az idősotthonba, ahol nagyon szépen megköszönték. Az Oly távol vagy tőlem, és mégis közel felvétele tőlünk függetlenül került ki az internetre, de örülünk, hogy igen nagyszámú a nézettsége és sok pozitív visszajelzést kapunk – mesélte a kedves családtagjuknak szóló, karantén ideje alatt megszületett videóról Varga Miklós, aki hivatalos Facebook-oldalára a járvány idején minden nap feltölt egy számára emlékezetes rockoperarészletet.

A népszerű énekes kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy a TV2 stábja szervezésében megvalósult jótékonysági műsorhoz is szívesen csatlakoztak a gyermekeivel közösen előadott Európa című dallal. A Neked énekelek nevet viselő program közvetítése alatt telefonhívással vagy pénzbeli adománnyal támogathatták a nézők a legnagyobb magyar segélyszervezeteket, hogy azokon keresztül segítsék a vírushelyzet miatt bajbajutottakat. Varga Miklós hozzátette: a tévécsatorna által felkínált gázsit a fellépők többsége felajánlotta a karitatív célra, a műsor sugárzása alatt pedig összesen 25 millió forint gyűlt össze.

A családi trió fiatal tagjai mindketten elsőévesek a kommunikáció-médiatudomány szakon, csak két különböző egyetemen. Szabolcs, aki nővéréhez hasonlóan a Sztár a sztárban + 1 kicsi győzteseként (Vivien 2016-ban, Szabolcs 2017-ben – a szerk.) vált ismertté, pályaválasztását azzal indokolta, hogy bár még nem tudja pontosan, mivel szeretne a későbbiekben foglalkozni, de a jó kommunikációs készség megszerzését manapság elengedhetetlennek és minden szakterületen jól használhatónak tartja, ezért úgy gondolja, jó szakot választott.

Vivien azt emelte ki beszélgetésünkkor, hogy nagyon szereti a családi fellépéseket, örült a különleges lehetőségeknek, és a továbbiakban is nyitott az ilyen típusú felkérésekre, majd elárulta, ő is komolyan veszi a „Maradj otthon” felhívást, ezért barátaival elsősorban videochatel, testvérével pedig az idő bőségében a kertben tartanak „edzéseket”.

(Tamás Angéla)