Ugrás a tartalomra

Vásár a télikertben

2015. december 27. vasárnap
Különleges nap a nagytétényi Szelmann-házban
Vásár a télikertben

A Vörösmarty téri karácsonyi vásár hangulatát idézte a Nagytétényi Polgári Kör által szervezett kilencedik adventi vásár. Sok látogató úgy érkezett, hogy ezen a vásáron fogja megvenni a karácsonyi ajándékokat szerettei számára.

A kilencedik alkalommal megrendezett adventi vásáron 27 árus kínálta szebbnél szebb portékáit. A képző- és iparművész, valamint hobbialkotók csak saját készítésű egyedi ajándéktárgyakat hoztak a vásárra. Közkedveltek voltak a vásárlók körében a horgolt fenyőfadíszek, a gyöngy ékszerek, a kézműves szappanok, az asztaldíszek és a méhviasz gyertyák. Ha valaki nagyobb értékű ajándékot szeretett volna vásárolni, azt is megtehette, hiszen voltak festmények, bőrtáskák és kézi szövésű szőnyegek is. A vásár ideje alatt a színházteremben ünnepváró műsort adtak elő a gyerekek. Elsőként a Napocska Napközi Tagóvoda gyermekei léptek színpadra. A kicsik dalokkal, körjátékokkal és versekkel kápráztatták el a szülőket. A műsor következő fellépői a szomszédos Hugonnai Vilma Általános Iskolából érkeztek. A diákok színes karácsonyi előadással lepték meg a közönséget. Zárásként a Bartók iskola Kicsi Rigók Kórusának hagyományőrző műsora következett.

Az adventi vásárra Karsay Ferenc polgármester is ellátogatott. A műsor után a nagyteremben alkotásra is volt lehetőségük a gyerekeknek. Felnőttek segítségével papírmikulást, homokképet, fonalból kis sapkát és kartonból fenyőfát készíthettek a gyerekek. Viszkocsil Dóra