Ugrás a tartalomra

Játszóterek: biztonságos nyitás vasárnap

2020. május 16. szombat
Budafok-Tétény Önkormányzata vasárnap 8-órától újra megnyitja a játszótereit, miután a Fővárosi Önkormányzat a kezelésében lévő Kastélypark játszóteret már szombaton, előzetes egyeztetés nélkül megnyitotta és a főpolgármester bejelentette, hogy szombaton kinyitnak a budapesti játszóterek. Karsay Ferenc polgármester ezek után a kerület összes játszóterének újranyitása mellett döntött.
Játszóterek: biztonságos nyitás vasárnap

Mindezt annak érdekében, hogy a főpolgármesteri bejelentést követően ne keressék feleslegesen a játszóhelyeket, és ne egy játszótéren tömörüljenek a kisgyermekes családok.

Budafok -Tétény az elmúlt napokban az összes kerületi játszóteret lefertőtlenítette, felkészülve arra, hogy ha a járványügyi korlátozásokat enyhítik, a budafok-tétényi gyermekek biztonsággal birtokba vehessék a játszóeszközöket. A fertőtlenítés az újranyitás után is folytatódik, szakembereink heti 2-3 alkalommal megismétlik azt.

Ezen túlmenően a játszóterek közvetlen környezetében tájékoztató táblák figyelmeztetik a látogatókat a járványügyi előírások betartására.

Fontos szabály a játszótérre belépőknek, hogy minden 18 év feletti személy számára kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése, valamint minden felnőtt számára kötelező a kormányrendeletben előírt, minimum 1,5 méteres védőtávolság betartása.

Kérjük a kerület lakosságát, hogy az eddig is tapasztalt fegyelmezettséggel, a szabályokat betartva látogassák a játszótereket.  

Nyitókép: MTI