Ugrás a tartalomra

Véget ért a téli kupasorozat

2016. március 14. hétfő
Civilek, köztisztviselők, rendőrök és tűzoltók küzdöttek meg egymással
Véget ért a téli kupasorozat

Régi hagyomány már, hogy a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete december végétől február közepéig közös sportversenyre hívja a civileket, az önkormányzatot, a kerületi cégeket és a rendőröket, tűzoltókat. Minden egyes alkalommal más és más sportokban mérhetik össze tudásukat, ügyességüket a versenyzők.

Nyolc csapat nevezett be idén is a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesületének kupasorozatára. A tavalyi szezonban csak három sportágban indulhattak a csapatok, az idei évben már négyet hirdettek meg a szervezők. A sorozat decem-berben mindig a bowlingversennyel kezdődik, amit a XI. kerületben rendeznek meg. Rendkívül népszerű ez a sport. Az indulók a verseny napja előtt néhány alkalommal lementek edzeni, hogy a legjobb formájukat hozhassák a versenyen. A csapatok fej fej mellett haladtak a verseny végéig. Az első a RiCar, második a Süni, harmadik az Ivanics csapata lett. A soron következő versenyszám a lövészet volt, ez is rendkívül népszerű, hiszen nem minden nap vehetnek a kezükbe fegyvert a versenyzők. Ezt a versenynapot is megelőzte egy kis gyakorlás, ami komoly eligazítással és oktatással kezdődött. Évről évre mindig a baráti körök csapata nyeri ezt a versenyt. Idén viszont a RiCar I-es csapata lőtte a legtöbb pontot, őket az Ivanics csapata követte, a harmadik helyezést a tűzoltók érték el.

A harmadik versenyszám a foci volt, amihez természetesen mindenki nagyon ért, akár a politikához. Rendkívül nagy küzdelem folyt a BMTE nemrégiben felújított új csarnokában. A csapatok sportszerűen, de keményen harcoltak az első helyezésért. A sorsolásos mérkőzések után eredményhirdetés következett, melyen Karsay Ferenc polgármester adta át az érmeket és a kupákat. A vándorkupa idén az Ivanics csapatához került, második lett a RiCar csapata, a bronzot a Baráti Körök csapata szerezte meg. Díjazták még a legjobb játékost, a gólkirályt és a legügyesebb kapust is. A kupasorozat utolsó versenye az asztalitenisz volt, amin csak hat csapat képviseltette magát a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesületének székházában. A felállított asztaloknál folyamatosan zajlottak a játszmák. A hazai pályán játszó baráti körök csapata nagyon erős játékot mutatott be. Ezen a versenyen első lett a RiCar csapata, őket a baráti körök és a Süni csapat követte. A mostani kupasorozaton a korábbi évekhez képest több fiatal vett részt, amit örömmel nyugtáztak a szervezők. (Viszkocsil Dóra)