Végső búcsút vettek Bollók Istvánnétól - videóval frissítve!

2022. szeptember 20. kedd
Kerületünk korábbi polgármestere a közösség építéséért fáradozott.
Végső búcsút vettek Bollók Istvánnétól - videóval frissítve!

A Nagytétényi Urnatemetőben családtagok, barátok és tisztelői előtt búcsúztatták szombaton az augusztus végén, hosszan tartó betegségben, 62. évében elhunyt Bollók Istvánnét, a kerület egykori polgármesterét.

Tünde – így szólították többnyire az emberek – közvetlen volt mindenkihez és végig hű maradt szülőföldjéhez, Budafok-Tétényhez, ahol nemcsak élete egyik legszebb időszakában, 2002–2006 között polgármesterként, hanem szociális dolgozóként is segítette az itt élőket – hallottuk a ravatalozóban mondott beszédekben. Karsay Ferenc polgármester kiemelte, hogy ismeretségük, barátságuk több évtizedre nyúlik vissza, sok szállal kötődtek egymáshoz, és megemlített néhány személyes példát, majd így zárta gondolatait:

– Egy régi baráttól búcsúzunk. Különböző környezetből, értékítéletből jöttünk, de azzal egyetértettünk, hogy legfontosabb a család. A politika sohasem lehet olyan fontos, hogy feladjuk a barátságot. Tiszta szívvel, őszinte fájdalommal búcsúzom tőled, Isten veled, Tünde!

Szász Lajos lelkész arról beszélt, hogy Bollók Istvánné békében, nyugodtan távozott. Elsősorban édesanyaként, feleségként és nagymamaként tekintett magára, de sokat fáradozott a közösségek építéséért is, majd Isten vigasztalását kérte a családra, amelynek nevében lánya, Anikó búcsúzott megható szavakkal:

– Szeretett édesanyánk elvesztésében a legnagyobb vigasz, hogy mennyien szerették őt. Nagybetűs Édesanya voltál, aki mindig mosolyt csaltál az arcunkra. Gondoskodó szereteted járta be a házunkat. Azt szeretted a legjobban, ha gondoskodhattál, segíthettél a családodnak, családoknak. Annyi szeretetet árasztottál szét az emberek között, annyi kedvességet adtál! Példát mutattál mint anya, apával a legnehezebb időszakban is fogtátok egymás kezét. Hatalmas űrt hagysz magad után! Lelkünkben örökre velünk maradsz! Édesanya, most elkísérünk utolsó utadon.

Gyászolók kisebb tömege követte a családot az urnahelyig, az önkormányzat Bollók Istvánnét saját halottjának tekinti.

Bollók Istvánné volt óvónő, szociálpedagógus és polgármester, 2014-ig az MSZP, majd a DK színeiben politizált, a párt budapesti elnökségének tagjaként tevékenykedett.

(temesi)