Ugrás a tartalomra

Verhetetlen a sorversenyben a Rózsakerti Tagóvoda

2016. március 23. szerda
Huszadik alkalommal rendezték meg az óvodások sorversenyét a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola tornatermében
Verhetetlen a sorversenyben a Rózsakerti Tagóvoda

A Rózsakerti Tagóvoda nagycsoportosai 2008 óta mindig megnyerik az óvodásoknak megrendezett sorversenyt. A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola tornatermében tartott rendezvény idén jubilált, húsz éve minden évben a kerület összes óvodája részt vesz a vetélkedőn.

A sorverseny megnyitóján az 1996-os kezdetekről Horváthné Fűkő Zsuzsanna, az Egyesített Óvoda vezetője, a rendezvény ötletgazdája beszélt.

– Húsz évvel ezelőtt is már nagy sportélet volt az óvodákban – mondta. – Akkor még csak úszni jártak a gyerekek, de már az a testmozgás is nagy fejlődést mutatott az óvodások iskolaérettségében. A Fővárosi Szabadidős Sportszövetség annak idején óvodás csapatversenyeket indított, és arra gondoltam, hogy miért is ne mérhetnék meg mi is magunkat. Ekkor az óvodapedagógusok nagy odafigyeléssel és szaktudással készítették fel a gyerekeket, és megrendeztük az első kerületi sorversenyt a BMTE-pályán. Hatalmas siker volt, a gyerekek nagyon élvezték, és bejutottunk a fővárosi fordulóba is. Az elmúlt húsz év alatt nem volt olyan év, hogy a kerület óvodásai ne hoztak volna haza valamilyen kupát a budapesti versenyről. A sorverseny feladatait úgy állítják össze a szervezők, hogy elősegítsék a gyerekek fejlődését. Az öt különböző feladat más és más érzékekre hat. A szlalomozás a láb koordinációját segíti, a frizbik elhelyezése a bójákon a szem és a kéz koordinációjára hat, ami befolyásolja az írás-olvasás képességét. Nagyon fontos az egyensúlyérzék fejlesztése, ezt az a feladat segíti elő, amelyben a gyerekek tollasütővel hordanak babzsákokat. Nagyon sokat számít a labdagurításos játék is, amely a szem-kéz-láb koordinációt segíti. Az idei sorversenyen a szülők és az óvónők ismét nagy lelkesedéssel szurkoltak a gyerekeknek. A verseny tisztaságáról két tanár gondoskodott, akik a Testnevelési Egyetemről érkeztek. A sorversenyt megtekintette Szabolcs Attila országgyűlési képviselő is. A játékos feladatok teljesítése után eredményhirdetés következett. Mind a 14 tagóvoda játékokat kapott ajándékba. Az első három helyezett csapat kupákat és érmeket vihetett haza. Első lett a Rózsakerti Tagóvoda, az ezüstérmet a Csemetekert Tagóvoda szerezte meg, a Csicsergő Tagóvoda a harmadik helyen végzett. (Viszkocsil Dóra)