Ugrás a tartalomra

Verseny a tiszta, virágos kerületért

2015. december 04. péntek
Budafok-Tétény önkormányzata idén is pályázatot hirdetett kerületünk tisztasága, környezetünk megszépítése érdekében
Verseny a tiszta, virágos kerületért

A Tiszta, virágos kerületért díjért idén 18 pályázó indult a huszadik alkalommal meghirdetett versenyen. A pályázat megálmodói a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesületének vezetői voltak, akik azért hozták létre a díjat, hogy minél több gondozott, virágos kert és utcafront legyen a XXII. kerületben. A kezdeményezést később felkarolta az önkormányzat. 

– Nagy örömünkre szolgált, hogy az idei, 20. alkalommal kiírt pályázaton 18-an pályáztak, 10-en értek el helyezést, és volt olyan versenyző, aki több kategóriában is indult – mondta köszöntőjében Karsay Ferenc polgármester. A kerület vezetője szólt arról is, hogy az önkormányzat idén is indult a Magyar Turizmus Zrt. által kiírt Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen, amelynek célkitűzése a kulturált, környezetbarát, vendégváró országkép, illetve az esztétikus településkép kialakítása. – Az önökkel közös erőfeszítéseinket jutalmazta, díjazta idén is az értékelőbizottság – mondta Karsay Ferenc.

A díjak átadása előtt Dankóné Hegedűs Jolán, a Környezet- és Közrendvédelmi Bizottság elnöke foglalta össze a pályázat eredményeit. Mint fogalmazott, komoly elismerés illeti az önkormányzatot, hogy ilyen hosszú ideje támogatja ezt a kezdeményezést, és évről évre kiírja a pályázatot. Idén is öt kategóriában hirdették meg a versenyt.

A Családi ház és környezete kategória első helyezését Szick Gusztáv, második díját Márton Ágnes, harmadik helyezését pedig özv. Beszteri Andrásné érdemelte ki.

A többtagú zsűri egyöntetűen Szick Gusztávnak ítélte az első díjat. – Évek óta nem volt ilyen szép kert, mint amilyen az övé. Minden virág, növény, kerti bútor egységet képez a kerten belül. A száraz nyár hatásait észre sem lehetett venni a az udvarban – mondta Dankóné Hegedűs Jolán. Az első helyezett erre annyit mondott: azért lett ilyen a kertje, mert szereti a szépet. – Idén először indultunk. Imádok kertészkedni, teljesen kikapcsol ez a tevékenység. Amikor csak van időm, kint vagyok a természetben. A feleségemmel együtt álmodjuk meg a kertet, és biztos, hogy jövőre is benevezünk – mondta Szick Gusztáv.

Az Utca, utcarész, lakótelepek, társasházak kisebb-nagyobb egysége kategória első helyezettje a Fortuna Lakásszövetkezet lett, a második díjat Mehrl Lajos, a harmadikat a RIVUS Lakópark lakóközössége nyerte el. A Balkonok, erkélyek kategória első díját Keresztes Ferenc kapta, a második Kiss Irén, a 3. pedig Háger Istvánné lett ebben a kategóriában. Az önkormányzati fenntartású intézmények közül minden évben csak az első helyezettet díjazzák. Az idei nyertes a XXII. kerületi Egyesített Óvoda Zöldecske Tagóvodája lett.

A pénzjutalommal és értékes tárgyi ajándékokkal járó díjakat a Törley Pezsgőpincészet Kft., a Fitoland Kft., a Bakosfa Kft., a Lics Pincészet és Szőlőbirtok, a Garamvári Szőlőbirtok Vinarium Kft. és a CBRE Kft. – Campona Shopping Center által tett felajánlásoknak köszönhetően adhatták át. Minden pályázó, aki jelentkezett a megmérettetésre, de nem ért el helyezést, a Bakosfa Kft. külön ajándékát kapta. (Viszkocsil Dóra)

 

Kapcsolódó anyagok:

http://www.promontortv.hu/2015/12/07/tiszta-viragos-keruletert-dij/